Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan alkalmazzunk stabil oldafekvést?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 11. 06:53:24 - 20607 megtekintés
 • Mint az köztudott, a lépcső arra való, hogy le, és fel tudjunk menni rajta. Előfordulhat, hogy egy ismeretlen erőtől vezérelve megbillenünk, és pillanatok alatt a földön találjuk magunkat.
 • Ne essünk pánikba

  Ha egy családtagunkat meglátunk a földön feküdni, ne essünk pánikba. Ha eszméleténél van, kérdezzük meg, hogy hol fáj - ha elájult, érdemes stabil oldalfekvést alkalmazni. Ez azért szükséges, hogy semmiképpen ne fulladjon meg addig, amíg kiérnek a mentők.
 • Az első pillanatok

  Miután meggyőződtünk róla, hogy a sérült rendesen veszi a levegőt, a lábait támasszuk le, és helyezzük függőleges állásba - a térdek legyenek a magasban, a talp pedig a földön. Ez után a tőlünk távolabb lévő kezét tegyük a teste mellé, a közelebb lévőt pedig behajlítva a mellkasára.
 • Vegyünk egy nagy levegőt

  Most jön a neheze: a csípőjét megragadva emeljük kicsit fel, majd a tőlünk távolabb lévő kezét helyezzük el alatta. Ezután egy mozdulattal forgassuk át a sérültet úgy, hogy az eddig hozzánk közelebb lévő keze a feje alá kerüljön - ezzel megtámasztva azt.
 • Ekkor már nyugodtan telefonálhatunk

  Az efféle stabil oldalfekvés lehetővé teszi, hogy ne mozogjon tovább véletlenül se a sérült, illetve nem tud megfulladni sem. Ilyenkor már nyugodtan otthagyhatjuk egy kicsit, és, ha még mindig eszméletlen, minél előbb hívjuk az ügyeletes mentőszolgálatot vagy a háziorvost!
 • Címkék:

  orvos doktor segítség fekvés baleset sérülés seb
SzombatiVivien - 12 éve, 4 hónapja

"Ilyenkor nyugottan ott had hatjuk egy kicsit".... és ehetünk egy pizzát xD

S_martlus333 - 12 éve, 5 hónapja

xD a sérültek nem kacagnak

Picurkam - 13 éve, 5 hónapja

Nagyon jó és hasznos, bár jobb lenne, ha sose lenne szükség rá

interful - 13 éve, 7 hónapja

XD Azt mondja hogy ha elájút érdemes stabíl oldalfekvést alkalmazni hogy semmiféleképpen ne fúlladjon meg amíg kijönnek a mentők. XDXD Csak addig míg kijönnek a mentők, utána már megfulladhat????

interful - 13 éve, 7 hónapja

Jah-jah! XDDDDDDDDDD