Keresés Kategóriák Kedvencek

Mit tegyünk, ha könnyebb égési sérülést szenvedünk?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 22. 12:46:51 - 11514 megtekintés
 • Sütés vagy főzés közben óhatatlanul is előfordulhat, hogy hozzáérünk egy forróbb láboshoz, vagy egyszerűen az előcsapó gőzzel leforrázzuk magunkat. Ez nagyon fájhat, de szerencsére van gyors megoldás a problémára!
 • Amire szükségünk lesz

  hideg víz
 • Azonnal hűtsük le!

  Ha hirtelen megtörténik a baleset, ne csináljunk mást, minthogy azonnal megnyitjuk hideg vizet, és alátartjuk a kezünket. Ha mondjuk, a lábunkat forrázzuk le, akkor a zuhanyhoz kell azonnal rohanni, és megkezdeni a hűtést.
 • Ne spóroljunk az idővel!

  Legtöbben azt a hibát követik el, hogy túl hamar abbahagyják a hűtést! Figyeljük az órát: legalább 15-20 percig hűteni kell a megégett, vagy forrázott sebet. Ekkor sokkal kevésbé károsodik a bőrfelület, mintha csak egy kicsit meg-meglocsolnánk langyos vízzel. Természetesen a komoly sérülésnél ne habozzunk orvost hívni, aki felméri, mi a következő teendő!
 • Címkék:

  sérülés baleset háztartás égési sérülés égés tűz seb
nitro88 - 13 éve, 10 hónapja

Fullchaos ötlete még takarékosabb is, mert azért tud csinálni egy jó kis vízszámlát ha félóráig folyik a víz.Amúgy jó a tipp eddig én is csak 7-8 percig hűtöttem az égéseket de most figyelni fogok, hogy több ideig tegyem.

Daneesz - 14 éve, 4 hónapja

A hideg víz az egyik legjobb gyógymódszer.Nekem is sokszor sebem van csak jön a hideg víz, és volt fájdalom, nincs fájdalom.Nemrég felszakadt a bőr a kezemen.Nem rögtön, csak vagy 1 nappal utána hideg víz alá tartottam.Bevallom, fájt vagy egy olyan 3 másodpercig, de nem tovább.Majd törölközővel felitattam a vizet, és kész!Már nem is fáj!(A nyoma még megvan, erre sajnos nem jó a víz, (xd), de egyáltalán nem fáj.

rakapo - 15 éve, 4 hónapja

Korrekt!
Hiányolom az égési sérülések osztályba sorsolását.

ZeroCool.hu - 15 éve, 8 hónapja

Köszi, már jól van, azért ez nem olyan, mintha mondjuk autóbalesete lett volna Hát igen, általában az a gond (mert nem tudják az emberek), hogy csak alig néhány percig tartják hidegvíz alatt. Az valóban nem sokat ér, pontosabban csak pillanatnyilag enyhíti a fájdalmat.

dijus - 15 éve, 8 hónapja

Hát nekem mondjuk az volt hogy az első esetnél nem tartottam elég hoszú ideig a víz alatt és jól felholyagasodott meg nagyon fájt ! ( hozzáértem a serpenyőhöz)de amikor már másodszorra a palacsinta sütőt sikerült letapiznom akkor fél óra víz után nem lett komolyabb bajom Jóbbulást nővérednek ZeroCool