Keresés Kategóriák Kedvencek

Mit tegyünk, ha elvágjuk az ujjunkat?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 30. 18:34:01 - 13104 megtekintés
 • Nagyon sok háztartásban a lehető legváratlanabbul történnek meg a kisebb-nagyobb balesetek. Az egyik leggyakoribb példa, ha mondjuk megvágjuk az ujjunkat az előkészületek közben.
 • Amikre szükségünk lesz

  víz
  kötszer
  ragtapasz
 • A nyugodt mindennapok

  Akár levest, akár sültet készítünk, a kések használata nélkülözhetetlen eszköz. Tegyük fel, hogy éppen pucoljuk, majd szeleteljük a répát, és megcsúszik a kezünk. Éppen csak beleszalad az ujjunk a penge, és máris elkezd vérezni. Akár mély a seb, akár nem, könnyen elfertőződhet, ha nem teszünk gyorsan valamit.
 • Tisztítsuk ki a sebet

  Amikor már megtörtént a baj, ne akarjuk azonnal letörölni az ujjunkat. Először menjünk oda a csaphoz, és jó hideg vízzel tisztítsuk ki a sebet. Felejtsük el az otthoni zsíros rongyok, konyharuhák vagy szöszölős zsebkendők használatát!
 • Kössük be figyelmesen

  A tisztítás után vegyünk elő egy kis kötszert (minden esetben jól jöhet, ezért mindig tartsunk otthon egy keveset!) Helyezzük a sebre, majd ragtapasszal jó erősen rögzítsük. Nem árt, ha a művelet végrehajtásában segítséget kérünk - így sokkal biztosabb kötések készíthetőek.
 • Folytathatjuk a munkát

  Ha annyira nem fáj az ujjunk, nyugodtan folytathatjuk a szeletelést, ügyelve, hogy még egyszer ne forduljon elő a probléma. Ne feledjük, hogy az ilyesfajta kötözés csak kisebb sebekhez alkalmazható. Ha túlságosan vérzik, vagy fáj, mindenképpen nézessük meg orvossal is!
 • Címkék:

  baleset háztartás vágás seb orvos
davidorcsik - 13 éve, 7 hónapja

Hát nálunk falun ilyenre nincs idő ezért mi kiszívjuk a koszos vért és folytatjuk tovább. (Ilyenkor nem vérzik tovább.)

geru45gyik - 15 éve, 1 hónapja

De.

rakapo - 15 éve, 5 hónapja

Sebtapasz nem egyszerűbb? (Ami esetleg vízálló is?)

Predator_bfk - 15 éve, 5 hónapja

Én multkor vágtam el az ujjam Vérzett rendessen megis mostam de én amikor a vizet ráztam le jött a vér is ugy hogy tiszta vér lett a mosdókagyló xD és hát egyedül voltam szoval trükköznöm kellett

korinho23 - 15 éve, 10 hónapja

én tökre arra gondoltam xD
na jó nem