Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Vízcsepp, könnycsepp készítés

Készítette: ryncaise
2009. augusztus 24. 10:03:45 - 10807 megtekintés
 • A Gimppel, egyszerűen készíthetünk vízcseppet, esetleg könnycseppet, igen természetes hatást keltve!
 • Amire szükségünk lesz

  Gimp
 • Vízcsepp rajzolása

  Nyissunk meg egy falevél képet, készítsünk egy új, átlátszó réteget. A kör eszközzel rajzoljunk egy ellipszist, a kiöntő eszközzel középszürkével színezzük ki. Az ecset eszközzel válasszunk homályos szélűt, az alapszíneket állítsuk át, majd fehérrel csináljuk meg a színátmenetet. Színezzük át olyanra, amilyen a levél színe. A maszatoló eszközzel finomítsunk a fehér részen, ami a csillogás lesz.
  Készítsük el a visszaverődő fényt. Amint elkészült, a deformálás effekttel gömbölyítsük ízlés szerint a vízcseppet, rakjunk hozzá árnyékot.

 • Címkék:

  gimp könny vízcsepp képszerkesztés effekt
ryncaise - 11 éve, 5 hónapja

Még valami! A skype elérhetőségem: fekete.andras.sandor

ryncaise - 11 éve, 5 hónapja

Egyszerű! Megtanulsz festeni! Nézed az eredetit, és látod, hova kell fény, és árnyék! Ha veszel egy rajzpadot, könnyebb mint az egérrel, mindamellett, hogy az össz. videómat egérrel készítettem. láttad, hogy csinálta? Tedd azt!

Gaboor - 11 éve, 5 hónapja

Minden egyes videót ugyan még nem néztem meg, de célirányosan keresve egy ilyet találtam:
http://www.youtube.com/watch?v=YexM2mAUntY
Valami efféle finomabb árnyékolásra gondoltam.

ryncaise - 11 éve, 5 hónapja

Gaboor!
Nem tudom, pontosan milyen árnyékolásra gondolsz. Elég sok videóban található árnyékolás, igaz nem az a fő témája a videónak.

Gaboor - 11 éve, 5 hónapja

Remek videók, a vektoros nagyon hasznos volt a számomra és ez is rengeteg ötletet adott. Érdekelne, hogy tervez-e még további videókat, mert például az árnyékolás szerintem megérne egy saját bejegyzést. Nézegettem pár speedpaint videót, de sokszorosára felgyorsítva nem igazán sikerült ellesni belőlük semmit.