Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Ragyogás készítése bármilyen alak köré

Készítette: ryncaise
2010. április 12. 22:12:26 - 9631 megtekintés
 • A Gimp-nek van egy effektje ragyogtatáshoz, de az csak betűhöz alkalmazható. Ám megoldható egy tetszőleges forma (alak) ragyogtatása is, az általunk megadott mértékben.
 • Amire szükségünk lesz

  Gimp
 • Ragyogás készítése

  Fájl létrehozás – Logók – Idegen ragyogásra kattintsunk, ezt az effektet csak betűkkel lehet elkészíteni, ha ábrával szeretnénk, az alábbiakat kell megcsinálnunk.
  Nyissunk meg egy képet, kérjünk három új réteget, legyen mind átlátszó. A háttérréteget másoljuk át a középső átlátszó rétegre, majd rögzítsük. Az alsó réteget töltsük ki zölddel.
  A lasszó kijelölő eszközzel vágjuk körbe az alakot a képünkön. Másoljuk át a legfelső rétegre. Növeljük meg 20 képponttal a kijelölés nagyságát az eredeti képen. Újra a kijelölés, lágy szél menüpontot válasszuk, majd töröljük a kijelölést, máris elkészült a ragyogás.
 • Címkék:

  gimp kép ragyogás effekt neon rétegek
kiskomiska - 13 éve, 4 hónapja

Szia! Nagyon jók a videóid és olyan közeliek.. mintha egy barátom mutogatná, hogy mit kell csinálni Csak így tovább!!

ryncaise - 14 éve, 3 hónapja

Nincs! Volt már, hogy 2-3 hét is eltelt a feltöltés és a megjelenés között. Ráadásul feltöltési sorrendben jelenik meg, és a kívánt videó előtt van még néhány a várólistán, nem beszélve arról, hogy mások is töltenek fel, és nyilván, nekik meg az a fontos!

xix - 14 éve, 3 hónapja

Fent van már a videó?
Én sajnos nem találom

ryncaise - 14 éve, 3 hónapja

Igen! Kb.1 px-el beljebb kellett volna vágnom, majd 1 px szűkítés, és 1-2 px homályos szél! Ez lenne a megoldás!

alfonz - 14 éve, 3 hónapja

Hát ez szerintem csak egy mezei kivágás és beillesztés más háttérre. Mert látszik a gyémánt körüli fehér rész, azt kellene elhomályosítani és beleolvasztani a háttérbe. Valami olyasmi hogy a kijelölés széle átlátszó legyen %-ban pár pixelel, vagy kapjon egy blurt. stb...