Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Aranyozott lemez, háttér készítés

Készítette: ryncaise
2010. április 16. 09:27:54 - 10299 megtekintés
 • Ha kiválasztunk egy óarany színt, még nem lesz meg a megfelelő hatás. Ezért fényeffekttel, és "domborítással" alakítjuk, majd tetszés szerinti szöveget írhatunk rá.
 • Amire szükségünk lesz

  Gimp
 • Aranyozott háttér készítése

  Készítsünk két 400x400-as lapot. Az alábbi színkóddal töltsük ki: A08866. Majd Szűrők – Fény és árnyék – Fényhatások. A fény színét állítsuk át sárgásra. Utána Anyag – a ragyogást húzzuk fel 50-re, és legyen fémszerű a stílusa. Ezt ismételjük meg négyszer, csak máshova tegyük a kiindulópontot.
  A Fényerő és kontrasztra kattintsunk, változtassuk meg ízlés szerint.

  Kérjünk egy új, átlátszó réteget. Az elején elkészített lapot töltsük ki a Nops mintával. Színek – Fényerő – vegyük maximumra. Ismételjük meg. Másoljuk ki a képet, be is zárhatjuk. Másoljuk rá az aranylemezünkre. Azután rögzítsük a réteget, majd vegyük le az átlátszóságát. A két réteget fésüljük össze. Fényerő és kontraszt segítségével még finomíthatunk a képen.

  Írjunk tetszőleges szöveget a képre, a Leképezés – Buckaleképezést alkalmazzuk ízlés szerint. Olvasszuk össze a rétegeket, mentsük el a képet.
 • Címkék:

  arany gimp effekt fény grafika
Daneesz2 - 12 éve, 8 hónapja

Kedves ryncaise!

Felvehetlek skype-on??
Mert sok kérdésem lenne, és nem akarom ezzel teleírni a VideoSmart-ot! Így is eleget írtam már ide.

ryncaise - 13 éve, 2 hónapja

Köszi a Ctrl+F tippet. Lehet, hogy nincs fent másik, biztosan háttérzenéje volt, és kidobták, jártam így pár darabbal. Azokat nem készítettem újra.

salkis - 13 éve, 2 hónapja

amúgy a másik aranylemezes videót csak én nem találtam meg?

salkis - 13 éve, 2 hónapja

ha valaki nem akar azzal vesződni hogy 3-szor szűrők,fényhatások... akkor nyomja be a ctrl+f billentyűkombinációt!

napotszep - 13 éve, 3 hónapja

Köszönöm szépen nagyon tanulságos videó és ami a lényeg! Könnyen meg érthető!! Nagyon szépen köszönöm!!Üdvözlettel :Napotszep!!