Keresés Kategóriák Kedvencek

DreamWeaver 8: Weboldal készítés - 6. rész Táblázatok kezelése és testreszabása

Készítette: excore
2009. november 14. 20:15:03 - 6543 megtekintés
 • Szinte minden oldal táblázatokra épül. Segítségükkel könnyebb megjeleníteni az oldal tartalmát. De vajon hogyan néz ki ez a Dreamweaverben?
 • Amire szükségünk lesz

  DreamWeaver
 • Táblázatok kezelése és testreszabása

  Nyissunk meg egy új html fájlt, majd a Table menüpontra kattintsunk. Hagyjuk alaphelyzetben, kattintsunk az OK gombra és máris kaptunk egy táblázatot, amit alul testre tudunk szabni, állítsuk át pl. a szélességét. Hozzunk létre tetszőleges sort és oszlopot.
  Kattintsunk a táblázatra, akkor ki tudjuk jelölni az egészet, így tudjuk az egészet testreszabni. A cellpad és cellspace a cellák között teret jelöli.
  A szegélyeket ki is tudjuk színezni a brd colorral. Az egész táblázat hátterét is átszínezhetjük.
  A cellákat egyenként is megváltoztathatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne az egész oszlopot jelöljük ki szegélyszín változtatásnál. A szöveget és a cellákat is középre tudjuk igazítani.
  Saját stílusfájlt is tudunk készíteni. A táblázatokban egyesíteni is tudjuk a cellákat.

 • Címkék:

  weboldal programozás dreamweaver design táblázat table rendezés
BogecC - 11 éve, 8 hónapja

Hello! Nekem az lennne a gondom hogy a properties panelon nincsenek ott a bg color stb.. ez miért lehet? Csak ezek vannak : Rows, Cols, w, Cellpad , cellspace, align , border, class, a többi nincs.hogy tudnám ez megcsinálni? előre is köszönöm

tecnopufi - 13 éve, 8 hónapja

Helló.Nagyon hasznosak a videóid és már a segítségükkel el is készítettem az első weblapomat, viszont sok a fehér folt még így is. Remélem várhatóak még további vidik is

saw97 - 13 éve, 10 hónapja

Miért csúszik el?
Nem értem ekem folyton elcsúszik