Keresés Kategóriák Kedvencek

DreamWeaver 8: Weboldal készítés - 2. rész Meta tagok

Készítette: excore
2009. július 21. 10:25:17 - 12201 megtekintés
 • A meta tagok a keresőrobotok számára a (többek között) legfontosabb információkat tartalmazzák. Ha azt szeretnénk, hogy weboldalunk az első találatok között legyen, akkor szinte kötelező a megfelelő meta tagok kitöltése.
 • Amire szükségünk van

  DreamWeaver 8
 • Mik is azok a meta tagok és hogyan használjuk?

  Nyissunk meg egy html fájlt. A meta tagokat mindig a fejléc (head) közé kell írni. Az első amit mindig berak a program, az a karakterkódolás. Ajánlott az iso 8859-2, mivel mindegy, hogy mit írunk be, az ékezetes karakterek mindig helyesen jelennek meg.
  A description (leírás) az oldalunk tartalmának lényeges összefoglalója, amit a Google kiír ha megtalálja az oldalunkat a cím után (amit a title közé kell írni).
  A keywords (kulcsszavak) régebben voltak lényegesek, de 10-15 kulcsszót érdemes beírni.
  A robots mondja meg, hogy mit indexelhetnek be a robotok, ha az all-t írtuk be, akkor értelemszerűen mindent. Ide lehet írni a következőket: none (semmi), index, noindex, follow (követheti a linkeket), nofollow.
  A copyrighthoz tetszőlegesen beírhatunk bármit (pl.: minden jog fenntartva).
  A reply-to azt jelenti, ha az oldal adatait megnézik, erre lehet üzenetet küldeni.
  Az authorhoz a saját nevünket, cégnevet lehet beírni.
  Érdemes az összes felsorolt meta tagot beilleszteni az oldalunkba.
 • Címkék:

  weboldal programozás dreamweaver meta tag keresőoptimalizálás google yahoo robot bot
boowoo - 13 éve, 3 hónapja

Szia! Én már a második lépésnél elakadtam. Nyitottam egy új HTML fájlt és semmilyen kódrészleg nem volt ott. Meg én nem tudok ilyet írni még csak most tanulom. Akkor hogyan szerezzek be ilyen kódokat???

wadda89 - 13 éve, 7 hónapja

ő léccives segitenél én ott akadok meg h egyszer csak a meta tagok fontosak és egyszer csak oan sokat csinálsz belőle mint atom

CS.CS - 14 éve, 9 hónapja

Hello, én regisztrálni szeretnék az extrára de mindig azt a Tisztelt látogatós dumát adja be.
Szerinted miért van ?
Egyébként jó a videó

dddfotozas - 14 éve, 9 hónapja

Barom jó, még ilyet sokat, még. Köszi

excore - 14 éve, 9 hónapja

Én ezeket a kódokat fejből vágom, csak és kizárólag azért illesztettem be őket, hogy ne teljen feleslegesen az idő a beírással. A notepad++ meg egy remek program, de nem csak a kódban fogok irkálni, hanem magát a dreamweaver8-at mutatom be és a vele történő weboldal fejlesztést alap szinten. Aki meg már nagyon vágja, az csinálhatja notepad-al is, ahogy akarja.
A dreamweaver egyébként meg szerintem weboldal fejlesztés szempontjából ajánlatosabb, mert még a notepadban szenvedsz 10 percig egy 20 soros, 10 oszlopos táblázatnak a kódjával, addig a dw8-ban csak 3 klikk az egész.