Keresés Kategóriák Kedvencek

Digitális fotósuli. 1. rész, hogyan fotózzunk érdekesen?

Készítette: berbon
2008. március 30. 12:11:01 - 16203 megtekintés
 • Az emberi szem, illetve agy nem a szimmetrikus dolgokra érzékeny, sokkal kellemesebb látványt nyújt egy olyan fotó, ahol nem egyezik a jobb- és baloldal. A következőkben tippekkel érdekesebbé tehetjük fotóinkat.
 • Amire szükségünk lesz

  fényképezőgép
 • A horizont beállítása

  Fotóinkat érdekessé tehetjük fura beállításokkal, választhatjuk a béka perspektívát, fotózhatunk felülről is, illetve megdöntött géppel, hirtelen pillanatfelvételként fotózhatunk bármit, amit ettől függetlenül előre beállítunk. Nyaraláskor arra is figyelhetünk, hogy ha tengert fényképezünk, ne középen legyen a horizont. Ha egy kicsit lejjebb vagy feljebb kerül az ég és a víz találkozása, szebb lesz a képünk. Persze ez attól is függ, hogy egy hajó vagy egy felhőkkel tarkított, szép égbolt a kép témája.
 • Emberalak elhelyezése a képen

  Ha portrét fotózunk, ha a kép közepe helyett a fotó egyik szélén helyezkedik el a fotózott alany feje. Arra vigyázzunk, hogy ha a modellünk a képmezőbe néz, például balra, akkor a megkomponált fotónk nagyobb részén a bal oldal legyen látható.
 • Tájak, városok fotózása

  A ferde vonalak érdekesek lehetnek abban az esetben, ha balról indul felfelé jobboldalra, ez egy emelkedő grafikon ábrája lehet és ez a szemnek egy "jobb kedvű" képet fog adni. De ennek az ellenkezője is igaz, ha egy hegylánc például balról indul jobbra lefelé, akkor egy kicsit borongósabb, szomorkásabb fotót fogunk kapni.
 • Címkék:

  fotózás fotóalbum fénykép fényképezés digitális fotó digitális kamera
MagerusanTamasC - 13 éve, 11 hónapja

szerintem ez jó dolog,mert apámat meglephetem vele (mármint azzal,hogy nála is jobban fotózom )

robeegida - 14 éve, 8 hónapja

Szia! örülök hogy van ez a sorozat. Most kezdtem el foglalkozni a fotózással, nagyon megtetszett a műfaj. Remélem lesz még videód, nagyon hasznosnak tartom...

szlaci69 - 15 éve

Örülök a sorozatnak, és köszi!

berbon - 15 éve, 3 hónapja

Köszönjük!

p.ida - 15 éve, 4 hónapja

Nagyon örülök annak hogy ilyen dolgokkal is lehet találkozni mint a fotósuli, kössz!