Keresés Kategóriák Kedvencek

Digitális fotósuli - 3. rész: játék az élességgel

Készítette: berbon
2008. április 3. 19:11:23 - 9636 megtekintés
  • Ha a kép fő témáját szeretnénk kiemelni a háttérből, akkor a hátteret el kell mosnunk, életlenné kell tennünk.
  • Amire szükségünk lesz

    fényképezőgép
  • A színhelyesség

    A kompakt gép tulajdonosok a tükörreflexes gépek tulajdonosaihoz képest hátrányban vannak, ami a mélységélességet illeti. Abban az esetben, ha azt szeretnénk elérni, hogy a fotózandó téma és a háttér között nagy legyen az élesség-különbség, használjuk a zoomot. Ekkor távolabbról kell fotóznunk, ám jóval kisebb lesz a mélységélesség. Tekerjük el a legnagyobb nagyításig a kart és a háttér máris jóval homályosabb lesz, mint a fő téma.
  • Címkék:

    fotózás fotóalbum fénykép fényképezés digitális fotó digitális kamera
Mityuka - 14 éve, 6 hónapja

S szörnyülködtek vagy ámultak a képek láttán? ))

kawaii-.-neko - 14 éve, 11 hónapja

ha zoom-olok akkor nem romlik a kép minőség egy kicsit?

am a kezdőknek mondom hogy erre az esetre jó a "Makro" vagy "Virág" üzemmód amit általában egy virág jelez.

aki viszont szereti az utómunkákat annak ajánlom figyelmébe a képszerkesztőket. nagyon részletesen meg lehet csinálni az elmosást és az eredmény hasonló vagy esetenként jobb lesz mint amit simán zoom-mal lehet elérni. am én sem vagyok profi 2 éve fotózok egy kis kompakttal (Panasonic Lumix DMC-FX12 tulajdonos vagyok) a jobb képeim a sulis kiállításunkon vettek részt aminek nagyon örültem =) JÓ volt látni hogy heteken keresztül én és társaim képei díszítették a fehér falakat. =) Plenter E.

berbon - 15 éve, 3 hónapja

Üdv, Abban az esetben, ha a gép automata-üzemmódban van, kezelnie kell a napsütötte témákat, normális felvételeket kell készítenie. Javaslom, hogy a gép menüjében keressünk egy olyan pontot, ahol "resetelni", azaz gyári állapotra lehet hozni a beállításokat, ha esetleg valamit -- mint például az "EV", vagyis az expozíció-korrekció -- elállítottuk volna. Ha ez nem segít, szervizbe vele. A csíkos kép sajnos megint nem jelent jót, hacsak nem léckerítés van a képmezőben.

olvetigabor - 15 éve, 3 hónapja

Hali!!

Egy kérdésem lenne ha jó,napsütöttte időben fotózok a samsung gépemmel akkor a kép teljesen fehér lesz vagy látszik rajta pár alak de csíkos a kép mit lehetne teni már próbáltam egy pár dolgot de semmi ne használt a választ előre is köszi