Keresés Kategóriák Kedvencek

Tippek a mobiltelefonok akkumlátoraihoz

Készítette: SImon84
2009. április 27. 13:57:05 - 36447 megtekintés
 • Rengeteg tévhit kering a mobiltelefonok akkumulátorai körül, most ezekből szeretnénk néhányat eloszlatni, illetve tanácsot adni, hogy miként őrizzük meg akkumulátorunk teljesítményét.
 • Tippek a mobiltelefonok akkumulátoraihoz

  A kémiai energiából villamos energiát állítunk elő, és ezt tárolja az akkumulátor.
  A Nokia telefonoknál a 80-as évek végén Ni-Cd akkumulátorokat használtak, és még ki kellett sütni, meg kellett formázni őket. A 90-es évek végén megjelentek a lithium-polimer alapú akkumulátorok, és a kisütés ezeknél tévhit. A nikkel-kadmium akkumulátoroknál még ez igaz volt, de az a lithium akkumulátorokat ne próbáljuk 16 órán keresztül tölteni, mert csak rontjuk a teljesítőképességet. Az első töltés olyan, mintha pl. a 25. töltés lenne.
  A gyorstöltők arra jók, hogy az első egy órában feltöltik 75%-ra a telefont, a kijelző hiába jelzi, hogy teljesen fel van töltve, a teljes feltöltéshez 3-4 óra szükséges. Azonban ennél tovább ne töltsük az akkumulátort, a töltő ki fog kapcsolni a túlmelegedés elkerülése végett. A töltőt vegyük le a hálózatról, ha nem használjuk.
  Ha a telefonunk kapacitása csökken, érdemes gyári akkumulátort venni. A 6-7 éves Nokia telefonok gyári akkumulátor gyártása a telefonok gyártásával leálltak, ezeknél érdemes utángyártott akkumulátort vásárolni.
  Minél magasabb miliamperes akkumulátort vásároljunk, hogy minél tovább működőképes legyen. Az akkumulátorok kapacitása is nőtt, de a telefonok energiaigénye is megnövekedett.
  20 naponta merítsük le teljesen az akkumulátort, mert ha nem merítjük le sosem, csökken az élettartama.
  Na nincs rá szükség, a fényerőt, stb. kapcsoljuk ki, így a telefonunk tovább fogja bírni a készenlétet.
 • Címkék:

  mobil mobiltelefon akkumlátor töltő
tarnagy - 6 éve, 11 hónapja

Olvastam arról, hogy az akkumulátorokat nem ajánlatos 100 %-ig tölteni, hanem lehetőleg 80-85 %-ra töltsük. Mi igaz ebből, és ha igaz, mi az oka?

ladanyilevente - 11 éve, 8 hónapja

Üdvözlet! Kaptam garanciálisan a Nokia 5800 készülékhez egy BL-5J akkut,mert a másik kb.1-2-3 nap alatt lemerült.Ma feltöltöttem az akkut kb.3 órája tölt, mikor most írom a hozzászólást.Azt mondták a Nokia szervizpontban,hogy 10-12 órán keresztül töltsem,de a töltő kikapcsol energiatakarékosság szempontjából..Mit tegyek?

VodafoneHU - 12 éve, 6 hónapja

Mikor elindultunk Magyarországon, a NiMh, és a NiCd akkuk voltak a legelterjedtebbek, és ekkor azt "tanítottuk" a bolti eladóknak, hogy 8-10 órát kell vásárlás után egyszerre tölteni. Miután ezek a termékek kifutottak, egyes kisebb "Partner" üzleteinkben, részben tájékozatlanságból még mindig azt mondják az Ügyfeleknek, hogy "otthon pedig tegyék rá a telefont tölteni, legalább 8-10 órát!". Sajnos ez ellen egyenlőre nem tudunk semmit tenni. A videóban található infók teljes mértékben valósak, kérlek titeket, ezt tartsátok be!
A videó készítőjének üzenem, hogy nagyon jó kis tutorial-t készített, csak így tovább!

atika0817 - 12 éve, 7 hónapja

De ma vettem egy telót egy komolyabbat persze éritős,és azt mondta nekem a telenoros csaj mert telenornál vettem hogy 1. lemerülés után 16-17 órára tölcsem fel akkor mér mondta?

marian123 - 13 éve, 9 hónapja

köszönöm az infót nagyon haznos volt számomra !