Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Gyűrött papír effekt készítése!

Készítette: wich
2008. november 13. 14:24:32 - 14993 megtekintés
 • Egy egyszerű csíkos füzet lapját készítjük el, majd, ha azzal megvagyunk összegyűrjük a szöveggel együtt!
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Gyűrt papír monitoron

  Nyissunk meg új dokumentumot: 900x1200-as méretben. Töltsük ki tetszőleges színnel. Készítsünk új réteget, az legyen fehér. Az ecsettel válasszunk ki ismét tetszőleges színt, de legyen mondjuk kék. A B betűvel húzzuk át fent és átszíneztem. CTRL+T-vel, és a lefelé nyíllal húzzuk lejjebb. Nyomjunk Entert. A CTRL+ALT+SHIFT-et lenyomva tartva a T betűvel létrejönnek a vonalaink.
  Hozzuk létre a margót is ezzel a módszerrel. Majd az Ellipszis eszközzel a SHIFT lenyomásával húzzunk egy kört a bal felső sarokba, majd Delete. Ezután középen ismételjük meg ezt és a lap alján.
  CTRL+B-vel megszüntettük a kijelölést, majd a CTRL+T-vel a SHIFT megnyomásával méretezzük át a lapunkat. A Rétegtulajdonságoknál állítsuk be a Vetett árnyékot ízlés szerint.
  Ezután jön a gyűrés.
  Hozzunk létre egy új réteget, állítsuk vissza az alapszíneket, majd Szűrők/Renderelés/Felhők. Ezután Szűrők/Renderelés/Megvilágítási effektusok. Az oválist állítsuk be. Az intenzitás 32, fókusz 91, fényesség 0, anyag 67, expozíció 0, környezet 9 legyen. A fehér magas legyen kipipálva, a magasság legyen ötven. Mentsük el másolatként és a rétegeket vegyük ki.
  Ezután nyissuk meg újra, majd a Szűrők/Életlenítés/Gauss életlenítést válasszuk. A sugár legyen kb. 6. Mentsük el.
  Ennek a rétegnek a tulajdonságait állítsuk át Szendvics pozitívra, 50%-on. A réteg egyet alakítsuk intelligens objektummá, majd Szűrők/Torzítás/Fénytörés, hagyjuk az alapbeállításokat. Az első rétegnél a kis ikonra kattintsunk kettőt, az eredeti nézetet kaptuk. Egy új réteget hozzunk létre, írjunk rá tetszőleges szöveget. Nyomjuk meg az X-et és rá is került az effekt.
 • Címkék:

  photoshop adobe photoshop cs4 képmanipuláció képalkozás papír gyűrütt gyűrődés
szabihajdu - 12 éve, 7 hónapja

Naon jo volt.xDxDxDxDxDxDxDxDxDxD

Tom_69 - 13 éve, 10 hónapja

Zol98 nekem is volt ilyen problémám.Nekem rádiós billentyűzetem van és a "space" gomb néha beragad nyomd meg hátha segít.Nekem ez szokott a hiba lenni.

W7W7 - 14 éve

Nekem meg Nem Megy Vlgig!

helios18 - 14 éve, 3 hónapja

Hali!nagyon tetszik,praktikus jó hatást lehet elérni de a cs4 - behoz egy fehér kezet és hiába klikkelek akár melyik efektre a kis kéz nem tűnik el.Miért lehet ez?Légyszi írjatok!Előre is köszi

imre93 - 14 éve, 6 hónapja

biszbasz xD

nagyon jó lett a tipp ! *5