Keresés Kategóriák Kedvencek

Top 10 képkereső rendszer az interneten!

Készítette: ZeroCool.hu
2008. február 29. 21:51:44 - 45878 megtekintés
 • Grafikai munkákhoz vagy háttérképhez sokszor keresünk az interneten fotókat. Elég sok motor található meg a neten, de most megnézzük a Top 10 listát.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  internet
 • Google images

  Mindenki ismeri a Google képkeresőjét, amit az alap webkeresőből is el lehet érni (http://images.google.com), ha a bal felső részben átkattintunk az Images linkre. A logo alatti részben beállíthatjuk, hogy milyen méretű képeket keressen a böngésző.
 • Exalead

  A második program a www.exalead.com, ami hasonlít a Google keresőjére. Alul a kedvenc oldalaink shortcutját, illetve gyors ikonját elmenthetjük és könnyedén kattinthatunk, de ehhez az oldalhoz nem árt egy ingyenes regisztráció. Itt is ugyanúgy van web, illetve images kereső része, és egy roppant előnyös tulajdonsággal is rendelkezik a program, méghozzá az, hogy bármit is keresünk, a jobb oldalon látható menüben szűkíthetjük a találatainkat. Például rákereshetünk csak arcra vagy háttérképekre, vagy esetleg csak szürke tónusú képeket dobjon ki, stb.
 • Elzr

  A következő lehetőség az www.elzr.com alatt is megtalálható http://elzr.com/imagery. Ahogy itt megjelenik keresésünkre a találat, azt a képet, amit kiválasztunk, eltárolja lent, amit akár kicsinyíthetünk, nagyíthatunk stb. Ha ezután valami másra keresünk rá, és az is kidobja a találatokat, akkor alul ugyanúgy megmarad az előző keresésből kiválasztott képünk, amihez hozzárakhatunk egy újabbat, akár egy egész albumot összegyűjthetünk, mielőtt elkezdjük lementeni a képeket.
 • Pixsy

  A www.pixsy.com azért jópofa, mert bizonyos galériákat kategóriákba rendez, de persze használhatjuk az alapkeresőt is, ami ugyanúgy működik, mint a korábbiak, csak egy picit lassabb. De ha pl. ha csak utazást akarunk keresni vagy zenét, sportot, máris kapunk egy alap galériát.
 • Flickr

  A www.flickr.com-on gyakorlatilag regisztrálás után bárki feltöltheti a saját fotóit. Az itteni képek bárki számára szabadon felhasználhatók, kivéve ha a tulajdonosa másképp nem határozott felőle. Itt is lehet használni a keresőt, ahogy a korábbiaknál.
 • Photobucket

  A társasági oldalak közé tartozik még a www.photobucket.com , ami hasonló mint az előző, ide is fel lehet tölteni képeket vagy akár videót is. Itt is kereshetünk témákra. Ha egy fotót behozunk, megnézhetjük nagyobb felbontásban, vagy akár meg is vásárolhatjuk még nagyobb felbontásban, és sok esetben a kép egyéb információit is megnézhetjük.
 • Sxc

  Az www.sxc.hu egy nemzetközileg is elismert hazai alkotás, ám angol nyelvű az oldal. Itt ingyenesen is kereshetünk fotókat, minden fotónál ott van az információ, hogy a fotós milyen feltételekkel engedi használni a képeit. Ennek a párja a www.stockxpert.com, ahol viszonylag olcsón lehet hozzájutni profi fotókhoz.
 • Gettyimages

  Ennek a párja a www.gettyimages.com, ami hasonló elven működik, itt felbontástól függőn kell fizetnünk. Itt már tényleg profi fotókat találhatunk.
 • Corbis

  A www.corbis.com szintén hasonló metódussal működik, rákeresünk a képre, kiválasztjuk és a végén kiírja az összeget, amibe kerül a fotó.
 • Webshots

  A végére hagytam a www.webshots.com címet, ahol szintén sok képet lehet megtalálni, főleg háttérképeket. Az oldal érdekessége, hogy készítettek hozzá egy programot, ami több helyen letölthető. Ezzel mindenféle kategóriába rendezhetjük az innen letöltött képeinket, és beállíthatjuk, hogy minden alkalommal, mikor bekapcsoljuk a számítógépet, más legyen a hátterünk.
 • Címkék:

  keresőmotor képkereső fotó fotóalbum
Frozenqq - 12 éve, 10 hónapja

Talán azért mert az összes PS tutorialjában csajokon "kisérletezik" ?XD

Furious - 13 éve, 10 hónapja

Milyen jó megfigyelő vagy =D amugy jók a videók,csak így továb!!

matekoos - 13 éve, 10 hónapja

google-ben az előzmények : sexy , porn xD de egyébként jó vidiket csinálsz

ZeroCool.hu - 14 éve, 10 hónapja

Sajna nincs rá lehetőség, ez egy nemzetközi oldal, csak hazai a fejlesztője.

mugen - 14 éve, 11 hónapja

sxc.hu-nál van lehetőség magyar nyelvre váltani? mert nem találtam erre utaló "gombocskát" talán mert nincs ilyen lehetőség