Keresés Kategóriák Kedvencek

Motoros biztonsági tippek: Védőruha vásárlás

Készítette: Safety-Hungary
2009. november 11. 19:42:49 - 6275 megtekintés
 • Napjainkban igen nagy divattá vált a motorozás. Motoros tippsorozatunkban a motor szerelmeseivel szeretnénk olyan információkat, tippeket megosztani, amik segítségével könnyedén növelhetjük saját és mások biztonságát az utakon.
 • Védőruha vásárlás

  Manapság ezek a védőfelszerelések annyira nem kényelmetlenek, mint jó pár évvel ezelőtt.
  A gerincvédő fontos és hasznos, de a méretválasztás lényeges, ne válasszunk túl nagyot, mert adott esetben a nyakat is eltörheti, ha túl kicsit választunk, akkor a lenti csigolyáknak eshet bajuk.
  Két lehetőség van védelemre, az önálló ízület-protektor vagy ami a ruhába bele van építve, ami egy szivacsos, polifoam réteg. A másik a külső, kemény protektor, és ez utóbbi drágább, de jobb védelmet is ad. De az a ruha is drágább, amibe ilyen jellegű protektort építenek bele. A ruhába épített protektoroknál is fontos, hogy pontos méretet válasszunk. A külső térdprotektoroknál ízületet is építenek, a ruhába épített változatnál ez nem létezik. A ruha kopásállósága is fontos, hogy a bőrünket hogyan védjük.

 • Címkék:

  motor motorkerékpár biztonság jármű
Krisszmen27 - 14 éve, 5 hónapja

Üdv! Először is grat ehhez a kezdeményezéshez, valóban nem árt ha az ember ezekben a videókban megemlített tudni valókat kiemelt figyelemben részesíti, de pláne ha valaki teljesen kezdő abban az esetben is segítség a számára. Nekem egyetlen kérdésem volna ezzel a védő felszereléssel kapcsolatban, hogy van e akkora űrtartalmú, felszerelhető tároló egység (doboz) amibe ezeket a cuccokat bele lehet pakolni ha mást nem is legalább egy részét, és ha igen akkor nagyából mennyiért? Előre is köszi!