Keresés Kategóriák Kedvencek

Motoros biztonsági tippek: Bukósisak vásárlás

Készítette: Safety-Hungary
2009. október 28. 09:08:20 - 10397 megtekintés
 • Napjainkban igen nagy divattá vált a motorozás. Motoros tippsorozatunkban a motor szerelmeseivel szeretnénk olyan információkat, tippeket megosztani, amik segítségével könnyedén növelhetjük saját és mások biztonságát az utakon.
 • Bukósisak vásárláshoz tippek

  Három dolgot kell szem előtt tartani, elsőként a célnak megfelelő motorozásra válasszunk sisakot, pl. utcai motorozáshoz integrált sisakot válasszunk, amivel az állunkat is védjük. Fontos, hogy megfelelő méretű legyen és a fejformához illő sisakot válasszunk. Centire pontosan egyezzen meg a bukósisak mérete a fejméretünkkel. Ha megrázzuk a fejünket, a sisak nem élhet külön életet, egyszerre kell, hogy mozogjon a fejünkkel.
  A harmadik dolog pénztárcafüggő, az alsó kategória 50-60 ezer ft, műanyag, termoplasztik sisak. A fölött lévő kategória kevlárból, üvegszálas sisak, a lényeges különbség az élettartam. Az olcsóbb sisakok az UV-fény hatására elöregszenek, nagyságrendekkel romlik a minősége, 2-3 évenként le kell cserélni. Az üvegszálas sisakoknál ilyen minőségromlás nincs.
  Ha kiválasztottuk a megfelelő sisakot, kössük be mindig, és persze vigyázzunk rá, ne ejtsük le.
 • Címkék:

  motor motorkerékpár biztonság jármű
szszgbr - 5 éve, 9 hónapja

Az életed múlhat egy jó sisakon! Egy igazi motoros a motorja árának akár 1/2-1/3-át is a védelemre költi és itt most inkább a 2 millió alatti motorokra gondolok! Szerintem egy jó bukó, egy kabát, egy kesztyű és legalább egy magas szárú cipő az ami elengedhetetlen a mindennapokban. Aki félvállról veszi a biztonságot egy esés után "ha túléli" majd megtanulja a leckét!

erdos.lili - 14 éve, 5 hónapja

100 ezerért is van vagy 130 ezér is

erdos.lili - 14 éve, 5 hónapja

baszki de drága ! Xd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mr.ser - 14 éve, 5 hónapja

Egy sisak 50-60 ezer forint?