Keresés Kategóriák Kedvencek

Joomla! portálrendszer telepítése localhostra - 1.rész

Készítette: hoaxley
2008. május 21. 22:01:16 - 27063 megtekintés
 • A Joomla! portálrendszer telepítése localhostra című tipp első részében megtudhatjuk, hogy milyen előkészületeket kell tennünk ahhoz, hogy a Joomla! alapú weboldalunkat a saját gépünkön használhassuk és tesztelhessük.
 • Amire szükségünk lesz

  böngésző
 • Mire van szükségünk a rendszerhez?

  Telepítése és használata nem igényel különösebb szakértelmet. Az oldalakon megjelenő tartalmakat egy grafikus adminisztrációs felületen menedzselhetjük. A Joomla! localhoston való üzemeltetéséhez szükségünk lesz egy wamp szerver nevű alkalmazásra, amelynek lényege, hogy különösebb hozzáértés nélkül telepíthetünk Windowsos operációs rendszerünkre egy komplett webszervert. A www.wampserver.com/en oldalon a Download menüpontnál keressük meg és töltsük le programot. A letöltés után indítsuk el a programot, fogadjuk el a licenszmegállapodást. Amennyiben alapértelmezettként nem a C meghajtóra szeretnénk telepíteni a programot, válasszuk ki a számunkra megfelelő tárolót. A továbbiakban már nem kell több beállítást elvégeznünk, csak fejezzük be a telepítést.
 • Hogyan üzemeljük be a programot?

  Amint befejeztük az installálást, a tálcánk jobb oldalán megjelenő ikon jelzi a wamp szerver háttérben való működését. Kattintsunk rá jobb egérgombbal és állítsuk át a nyelvet magyarra. Ezután bal egérgombbal kattintsunk rá és válasszuk ki a www könyvtár menüpontot. Itt hozzunk létre egy új mappát, ahova a Joomla! portálrendszerünket telepíteni fogjuk, majd tegyük le a tálcára. Ismét kattintsunk jobb egérgombbal a wamp szerver ikonjára, indítsuk el a phpMyAdmin menüpontra, és hozzuk létre portálunk adatbázisát joomla néven. Ezután írjuk be a böngészőnkbe a http://joomla.org.hu címet, majd a jobb oldalon lévő letöltéseknél válasszuk ki a program legfrissebb magyar változatát és töltsük le. Letöltés után csomagoljuk ki, majd a mappa tartalmát CTRL+C-vel másoljuk a vágólapra. Azután nyissuk meg a tálcára helyezett joomla könyvtárunkat és másoljuk be a fájlokat, de ne zárjuk be az ablakot, hanem csak tegyük tálcára.
 • Címkék:

  joomla portálrendszer telepítés localhost portál
interful - 12 éve

Jó Videó!

salkis - 12 éve, 1 hónapja

Kedves észítő!
Én is megköszönöm a videót de van 1 problémám: mikor rákattintok a phpMyAdmin-ra azt írja ki hogy ez a link nem működik, kérlek segíts!

bence222 - 12 éve, 8 hónapja

Választ bocsi hogy félreírtam.

bence222 - 12 éve, 8 hónapja

ingyenes a joomla? A válast előre is köszi.

indigen205 - 12 éve, 10 hónapja

hova lett a videó második része???? a múlkor még láttam de már nem találom :'(