Keresés Kategóriák Kedvencek

Internetes rádióadás készítése, 1. rész: SHOUTcast hozzávalók letöltése

Készítette: djpety
2008. február 16. 23:43:14 - 46808 megtekintés
 • Ha szeretnénk ismerőseinknek megmutatni dj tehetségünket vagy a legújabb zenei válogatásunkat, erre a legjobb megoldás az internet-rádió. Ebben a videótippben megmutatjuk, miképp használjuk az egyik legjobb internet-rádió szoftvert, a Shoutcastot.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  internet
 • A szerver program letöltése

  Először is két szoftvert kell letöltenünk, az egyik lesz a szerver, a másik egy beépülő modul, melyhez a Winamp nevű zenelejátszó program szükséges. A szerverrre mi fogunk felcsatlakozni, így majd a saját gépünkre fogunk visszacsatlakozni.
  Gépeljük be a böngészőnk címsorába a www.shoutcast.com címet, majd üssünk egy ENTER-t. Az oldal betöltődése után keressük meg a menüsoron a "download" menüpontot, ahonnan le tudjuk tölteni a programot. Először töltsük le a szerver programot, klikkeljünk az ikonra, majd válasszuk ki a "Download the latest version of SHOUTcast Server" linket, ahonnan a program legfrissebb változatát tudjuk letölteni. Klikkeljünk a licensz elfogadása linkre, ezt fogadjuk el az oldal alján (Proceed to Downloading). A Shoutcastot több platformra is kifejlesztették, jelen esetben a Windowsos változatot fogjuk letölteni, kattintsunk a "Download" linkre és mentsük el. Amint ez megvan, zárjuk be az ablakot és töltsük le a másik programot.
 • A dj program letöltése

  Menjünk vissza a "Download" menüponthoz, keressük meg a "be a d.j." gombot, kattintsunk rá, majd a következő oldalon a második linkre kattintsunk (Download the latest version of the SHOUTcast Broadcasting Tools for Winamp 5.x), majd a "Download the SHOUTcast DSP Plug-In for Winamp 5.x" link alatti szövegben keressük meg a "click here" linket, kattintsunk rá és töltsük le a másik programot.
  A következő tippben megmutatjuk, miképp telepítsük és konfiguráljuk a szerverünket.
 • Címkék:

  winamp internet rádió zene mp3 konfigurálás
adam887 - 10 éve, 8 hónapja

A menüpont átneveződött Broadcast now menüpontra

lbali922 - 13 éve, 2 hónapja

nekem nem működik...
Az oldalról nem lehet letölteni, nincsen Download fül

sunci99 - 13 éve, 5 hónapja

www.kattfm.mlap.hu elő adás van!

SySERR - 13 éve, 6 hónapja

A hozzászólás eltávolítva a videó készítője által.

brekit - 13 éve, 6 hónapja

Az nem ingyen rádió szerver SySERR. Csak ingyen kipróbálhatod.