Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan mentsünk le egyszerűen internetes rádióadásokat?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. május 21. 08:11:34 - 19612 megtekintés
 • Sokan nem tudják, miképp lehet online rádiókból letölteni a zenéket, de ezt egy egyszerű módszerrel Winampból meg lehet megoldani.
 • Amire szükségünk lesz

  Internet
  böngésző
  winamp
 • Mivel töltsük le a zenéket?

  Nyissunk meg a Google-t és írjuk be a keresőbe, azt, hogy: streamripper. Az első találatra kattintsunk rá (http://streamripper.sourceforge.net), majd a bal oldali downloads menüben a Streamripperre kattintsunk rá, töltsük le és telepítsük a programot. Amint ez megvan, a program automatikusan el fog indulni, ha a Winampot bekapcsoljuk. Válasszunk ki egy tetszőleges rádióadót. Ha nem indult el automatikusan a Winamp indításával a kis program, akkor lent a Start menü vonalában a tálcán találhatunk egy SR ikont, erre kattintsunk kétszer.
 • Mit állítsunk be a programban?

  Az Options menüpontnál beállíthatunk mindenfélét, de alapból nem kell változtatni. Az egyetlen amit érdemes, az a File menüpontnál a letöltés helye, ezt tetszőlegesen adjuk meg. Amint ez megvan, nyomjuk meg a Start gombot, ami csatlakozik a Winampon futó adásra, és máris menti le a gépünkre a zenét. Láthatjuk, hogy milyen minőségű az adás, és láthatjuk, ahogy növekszik a fájlméretünk, addig, amíg a Stop gombot meg nem nyomjuk vagy ki nem lépünk a Winampból. Ha esetleg megnyomjuk a Stop gombot, a Winamp tovább megy. Ha rákattintunk az előzőleg lementett fájlra, azonnal elindul a zene, a mi gépünkről. Ez ilyen formában nem illegális, megosztani természetesen nem lehet, de saját célra le lehet menteni.
 • Címkék:

  mp3 zene szórakozás szabadidő party buli mentés rádió winamp internet
Gatjoge - 11 éve

Helló!
Remélem még figyelitek a hozzászólásokat.
Azt szeretném kérdezni, van-e arra mód Winamp-ban, hogy online rádióadásnál visszatekerhető legyen.
Ez épp a felvétel miatt kérdéses, mert ha meghallok valami felveendőt már késő elindítani a felvételt ezért jó lenne, egy negyedóra, félóra visszatekerhetőség, hogy onnan vehessem fel.
Van erre valamilyen megoldás?

Választ előre is köszönöm!

sunci99 - 13 éve, 4 hónapja

www.kattfm.mlap.hu elő adás van!

ruppmark - 13 éve, 6 hónapja

most végre tudok fel vení rádiobol és tudom utaná mixelni kosziiiiiiiii

Petrov - 13 éve, 6 hónapja

Persze a "linkjét" alatt azt az adott pillanatban elérhető linket értem, ami a videó nézése közben elérhető.

Petrov - 13 éve, 6 hónapja

Kedves ZeroCool!

Ezen az alapon működik egy úgynevezett Youtube Sound Converter is, amivel (a nevében is benne van ) a youtuberól lehet mondjuk egy zenét letölteni, nem mindig annyira jó minőségben, de legtöbbször jól.
Ezen a linken érhető el a letöltése. Ha nézünk egy videót és tetszik a zenéje, vagy éppen egy zene videóklippjét nézzük meg, (természetesen szintén a Youtube-on) akkor ha ezt a programot megnyitjuk, és bemásoljuk a linkjét akkor le lehet tölteni bármilyen videó zenéjét. Persze a Youtube-on elég kevés rádióállomást lehet elérni, de gondoltam megemlítem ezt a módszert is mert például én is a rádiókból csak bizonyos számokat akarok letölteni. Egyébként a streamtripper is állati hasznos program .
Kösz a videót: Petrov