Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan színezzük ki képeinket az Adobe Photoshop CS3-ban?

Készítette: szoftver.hu
2008. április 30. 19:35:20 - 11695 megtekintés
 • Ha van egy szkennelt fekete-fehér képünk, amit szeretnénk kiszínezni, azt megtehetjük Adobe Photoshop CS3-ban. A legnagyobb probléma egy szkennelt kép színezése esetében az (ha már megdupláztuk a háttérréteget és elkezdjük azt színezni), hogy a színezés kitakarja a háttérréteget is. Ezt könnyedén elkerülhetjük néhány trükk segítségével.
 • Amire szükségünk lesz

  Adobe Photoshop CS3
 • Az első módszer

  Válasszunk ki egy tetszőleges képet. Hozzunk létre egy új réteget, amin ha elkezdünk színezni mondjuk vörös színnel, válasszuk ki a rétegeknél a Multiply módot, és máris látszani fog a háttér is a színezés alatt.
 • A második módszer

  Hozzunk létre az eredeti réteg alatt egy új réteget, ehhez a CTRL lenyomásával kattintsunk az új réteg ikonra. Az eredeti rétegre kattintsunk kétszer, ezután a réteg keverési beállításait megnyitva húzzuk le a rétegre vonatkozó fehér csúszkát, ezzel eltüntetjük a rétegről a fehér pixeleket. Ha most az alsó réteggel együtt kiválasztjuk ezt a réteget, és összeolvasztjuk őket (merge layers), akkor látható a bélyegképünkön, hogy eltűnt fehér szín, és megmaradtak a körvonalak. Hozzunk újra egy réteget ez alá, töltsük ki fehér színnel, így külön rétegre kerültek az eredeti kép körvonalai, de azért látható, hogy nem tökéletesen.
 • A harmadik módszer

  Állítsuk át a színmódot RGB-ről Grayscale-re, mely 256 fekete és fehér közötti árnyalatot tartalmaz. A háttérrétegből hozzuk létre normál réteget, majd válasszuk ki a menüsorból a Select, Load Selection pontot. Ebből a csatornáknál hagyjuk beállítva a Background Gray-t, majd pipáljuk ki az Invertet. Ha ez megvan, a program kijelölte nekünk az összes szürke értéket. Ezután menjünk a Layer, New Fill Layer, Solid Color opcióra, amellyel kitöltjük a kijelölés közti részeket egy adott színnel, ami legyen például fekete. Ha kikapcsoljuk a rétegeknél az eredeti réteget, láthatjuk, hogy már csak a szürke vonalak maradtak meg. Hozzunk létre a két réteg közé egy üres réteget, töltsük ki fehérrel, és akár az eredeti réteget ki is törölhetjük.
  Állítsuk vissza a színt RGB módba, de ne olvasszuk össze a rétegeket (Don’t merge). Most akár a vonalaink színét is megváltoztathatjuk. Hozzunk létre egy új réteget a két másik réteg közé, és kezdjük el színezni a rajzunkat. Szemmel láthatóan sokkal jobb minőséget kapunk, mint az előző két megoldásban. Innentől kezdve már csak a türelem és fantázia szab határt annak, hogy miképp festünk ki egy képet, de vigyázzunk arra, hogy a ceruzarajz maradjon legfelül, alul pedig mindig a fehér réteget hagyjuk meg.
 • Címkék:

  adobe photoshop photoshop extended animáció képmanipuláció képfeldolgozás
GaborKiss - 13 éve, 3 hónapja

Ezt te rajzoltad?

musician - 14 éve, 1 hónapja

Azért tud ilyen szépen mert nem egérrel hanem grafikus táblával dolgozik!

Vendy - 14 éve, 3 hónapja

Üdv!

Ez a videó számomra életmentő volt! Állandóan problémákba ütköztem, mikor egy rajzot próbáltam gépen kezelni
Lehet egy kérdésem? Te hogy tudod ilyen szépen a vonalak mentén kiszínezni?

hyderox - 14 éve, 11 hónapja

Hello. abba a problémába ütköztem hogy amikor visszaállítom RGB re a képemet azután nemtudom színezni, mert folyamatosan a Hand tool-t használja és nem lehet róla leváltani :/ lenne erre valami megoldás?

LionElJonson - 14 éve, 11 hónapja

Egyszerűbb a D, és Ctrl+Backspace