Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan szereljünk fel mosdót és csaptelepet a fürdőszobában? 1. rész, a csap felszerelése

Készítette: Barkacsprofi
2008. augusztus 13. 11:25:17 - 24910 megtekintés
 • A legtöbben vízvezetékszerelőt hívunk egy csaptelep vagy mosdó cseréjekor, pedig a művelet pofonegyszerű és csak néhány egyszerűbb szerszám kell hozzá.
 • Amire szükségünk lesz

  mosdó
  csaptelep
 • A mosdó és a csaptelep összeszerelése

  Kezdjük a munkát egy általános szaniter szereléssel. Először az első elemet, a lábazatot fogjuk feltenni, majd a tetejére a mosdót. A lábazatnak nincs tartó szerepe, csupán a lefolyót takarja el, így egyelőre csak a magasság beméréséhez használjuk. Vízszintezővel helyezzük vízszintbe a mosdót.
  Jelöljünk ki egy középpontot, és miután a furat a csap közepétől 15-15 centire lesz, mérjük ki ezt a távolságot. A lábazatot le is vehetjük. A mosdót kb. egy centivel feljebb fogjuk felszerelni, mivel a lábazat nem tart.
  Mérjük meg a mosdó tetejének a furattól való távolságát, ami jelen esetben 7 centi. Mi egy centit fölfelé mértünk, tehát ahhoz képest lefelé mérünk hetet. Megkaptuk a két pontot, de mielőtt felszereljük a mosdót, szereljük bele a csapot.
  Először szereljük fel a két kivezető csövet, ami a hideg és meleg víz bevezetését szolgálja. Húzzuk meg az anya mentén. A tartócsavart helyezzük a harmadik menetbe. Az anyát szedjük le, mert azzal fogjuk alulról megfogatni. Ezután jön az alátét, utána jöhet a mosdóra való fölszerelés, egyelőre csak kb. mérjük be. Utána jön még két elem, egy fekete és egy fém, ami a tartást biztosítja, majd az anyával erősítsük oda mindezt. Húzzuk meg egy csőkulccsal.
  Szereljük be a lefolyót is, tekerjük szét, majd a szivacsos alátéttel helyezzük bele a mosdóba. Ez az alátét nem túlságosan hosszú életű, ezért ajánlatos sziloplaszttal helyettesíteni. Ezután egyszerűen szereljük fel a lefolyó alját is. Ügyeljünk arra, hogy az elfolyó a fal felé mutasson.
 • Címkék:

  csap mosdó szerel víz fürdő
punata - 14 éve, 1 hónapja

Na ez most elkezdett érdekelni, sűrgősen kérném a második részt