Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan szereljünk fel mosdót és csaptelepet a fürdőszobában? 2. rész, mosdó rögzítése a falra

Készítette: Barkacsprofi
2008. október 21. 16:14:40 - 21403 megtekintés
 • A legtöbben vízvezetékszerelőt hívunk egy csaptelep vagy mosdó cseréjekor, pedig a művelet pofonegyszerű és csak néhány egyszerűbb szerszám kell hozzá.
 • Amire szükségünk lesz

  mosdókagyló
  szerelékek
 • A mosdókagyló felszerelése

  Csempénél végezzünk előfúrást egy vékonyabb fúrószárral, majd fúrhatunk a véglegessel. A lyukakba helyezzük bele a tipliket, majd tekerjük bele a tartócsavarokat. Helyezzük fel a mosdót, amit alulról kell rögzíteni. A végére a szifont helyezzük bele, de előbb helyezzük bele a tömítőgyűrűt. Ügyeljünk arra, hogy a szűrő a fal felé mutasson. Ügyeljünk arra, hogy a két kivezető cső a megfelelő helyre legyen hozzákötve.
 • Címkék:

  csap mosdó szerel víz fürdő fürdőszoba
feketelab - 11 éve, 4 hónapja

Igaza van az előttem szóló szerelőnek teljes mértékben. Egy barkács árúház szerelője ne úgy fúrjon, hogy füstöljön a fa. Ezt az embert sem hívnám mosdót szerelni!

robitusin66 - 12 éve, 10 hónapja

Szerelőként csak mosolygok ezen a barkácsoláson pl.úgy fúrja a fát,hogy füstöl.....olyan mintha a nem jobbra forogna a fúró hanem ellentétesen.Nem esik szó szerelési magasságról, mert némelyik szifoncső oly rövid,hogy ha kicsit is magasabbra rakod akkor már nem fogja elérni a mosdót nem beszélve a csatlakozó méretről ami lehet 1/2"és ami a gyakoribb 3/8"De arról nem esik szó,hogyan kerül a mosdóba a csaptelep az is egy külön történet főleg ha még a lukat is ki kell törni mert van olyan mosdó is Beszélhetnénk arról is mit mennyire kell meghúzni mert a bekötőcsöveket ami a csaptelepbe hajtunk alig kell a mosdó csavart meg rendesen,de nem állat módon a felfúrásról még annyit,hogy a paneloknál fúrhatsz a kb4-5cm vastag betonba simán átmegy és a túloldalon szakít a fúró(ütve ugye) abban nem fog semmit a nyolcas csavar meg a12-es tipli.szintezésről nem beszélt: illik rátenni egy vízmértéket.és inkább egyemberes a mosdószerelés el kell bírni ha nehéz is.Ja és én ki szoktam sziloplasztozni a fal és a mosdó hátsó találkozását ne menjen mögé a kosz és a víz.Szóval annyira nem egyszerű ez de eme videó alapján nem lehet szerelni....

Sz_Tamas - 14 éve, 8 hónapja

Én úgy szoktam általába ha csaptelepet cserélek le, hogy az egyik csőre tekerek egy kék szigetelő szalagot és akkor tudom h az a hideg vízhez megy a másikhoz meg piros színű szigetelőszalagot tekerek és így tudom, h az meg a meleg vízhez megy..

JInging - 14 éve, 10 hónapja

Ja bár én gyerekként nem sokra megyek vele de nagyon érdekelnek az ilyen dolgok és felnőtkéánt még jól jöhet

ZeroCool.hu - 15 éve, 1 hónapja

Hu, végre itt a folytatás. Tök jó, hogy ilyen videók is készülnek