Keresés Kategóriák Kedvencek

Papír karácsonyfa hajtogatás, origami

Készítette: okina
2009. december 11. 20:53:18 - 63029 megtekintés
 • Karácsony közeledtével az alábbi tippben egy igen könnyen elkészíthető papír karácsonyfát hajtogatunk.
 • Amire szükségünk lesz

  papír
 • Papír karácsonyfa hajtogatása

  Mindig 2 cm-re kisebb négyzetet vágjunk, érdemes négy elemből megcsinálni, jelen esetben egy 25 cm-es papírt használunk.
  Hajtsuk átlósan a papírt mindkét felén majd kinyitva csináljunk két felezőhajtást. Ha a papírunknak csak az egyik oldala színes, ügyeljünk arra, hogy a felezőhajtások kerüljenek felülre.
  A négy hajtás után egy kis batyuvá formáljuk a papírt, a nyitott fele legyen felénk, majd minden lapot hajtsunk a felső csúcshoz. Lapozzuk át, majd hajtsuk át mindenhol. A továbbiakban a levegőben kell hajtogatnunk. Nyissuk vissza az egyik oldalát, majd a kis háromszöget, amit a hajtásvonalak mentén kaptunk, egy felezővonallal jelöljük be. A papírnak a hajtásvonalak találkozásánál kell fordulnia. Az élt hajtogassuk meg a bal kezünkkel, majd hajtsunk alá. Ismételjük meg mind a négy oldalon. Az utolsó háromszöget csúsztassuk a részbe. Egy elem el is készült. Két centivel kisebb papírból készítsük el ugyanezt, majd illesszük össze a két elemet. Akár több elemet is készíthetünk. Díszítsük kivágott formákkal a fenyőfánkat.
 • Címkék:

  origami papír kreatív ünnep karácsony dísz
Viki2002 - 9 éve

nekem sem megy

Mersike - 9 éve

Nagyon szép és egyedi Bíztos,hogy elkészítem

molly2002 - 9 éve, 10 hónapja

Leilike - 11 éve, 9 hónapja

nem megy

.Nikol2000. - 11 éve, 9 hónapja


,ez naon cool