Keresés Kategóriák Kedvencek

Karácsonyi papír csillag készítés, origami

Készítette: okina
2009. december 13. 22:15:01 - 64259 megtekintés
 • Az alábbi tippben egy apró ünnepi csillagot készítünk, amit számos módon felhasználhatunk ünnepekkor a díszítéshez.
 • Amire szükségünk lesz

  papír
 • Karácsonyi papírcsillag készítése

  A teamécses tartó forma az alapja a csillagnak.
  Két oldalán színes papírt válasszunk a formához.

  A színes oldallal kezdve két felező hajtást készítünk, megfordítjuk, és két átlós hajtással folytatjuk. Kinyitjuk a papírt, átpöcköljük a "közepét", és rombusz formára hajtjuk össze. A függőleges felezővonal mentén alulról tölcsérszerűen felhajtjuk a papírt bal- és jobboldalon, megfordítjuk a papírt, és ott is elvégezzük a felhajtást. Egy papírsárkányra emlékeztető formát kapunk, ez is egy úgynevezett alapbázis.

  A papírsárkány felső, kisebb részét lehajtjuk előre, majd hátra - néhányszor megismételjük a műveletet, ezzel jól leélezve a hajtásvonalat. Most nem is csinálunk vele mást, csak így leélezzük. Kinyitjuk a tölcsérhajtásainkat, és ujjunkat bedugva a kis zsebekbe, kinyitjuk őket egyenként mind a négy oldalon, és lesimítjuk.

  A fehér felével felfelé fordítjuk a papírt, majd átlapozzuk - egy Origami könyvben nyíl mutatja, hogy hogyan lapozzuk át a papírt. Balról jobbra áthajtjuk a felső réteget, majd megfordítjuk a modellt, és a túloldalon is ugyanígy teszünk. A hajtásvonalak mentén ismét tölcsérbe lehajtjuk a papír szélét, és ameddig a papír engedi, a felső réteget fentről lehajtjuk. A túloldalon ugyanezt tesszük, lehajtjuk tölcsérbe a két szélét, majd fentről lehajtjuk a felső réteget, amíg a papír engedi. Most átlapozzuk balról jobbra a modellt, és itt is lehajtjuk a felső réteget fentről lefelé - a túloldalon megismételjük.
  A csúcsokat hajtsuk ki és máris elkészült a csillagunk.
 • Címkék:

  origami papír kreatív ünnep karácsony dísz
LilyLedenyi - 10 éve, 5 hónapja

a kicsi sokkal jobb, mint a nagy.

elvi666 - 11 éve, 1 hónapja

nagyon jó én is kipróbálom karácsonykor

elvi666 - 11 éve, 1 hónapja
								

Leilike - 12 éve, 6 hónapja

FLATROW - 12 éve, 6 hónapja

Nagyon jok az otletek en is kiprobalom karacsonykor es feldiszitem vele a fat a nagy csillagot pedig majd a tetejere rakom....koszonom ezeket a videokat sokat segitettek