Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk díszcsomagolást ajándék italhoz?

Készítette: okina
2008. december 5. 08:17:15 - 24049 megtekintés
 • Ünnepekkor nagyon sok ajándékot szoktunk csomagolni, amihez most szeretnénk segítséget nyújtani: hogy miképp tudunk szép és egyedi díszcsomagolást készíteni ajándék italokhoz.
 • Amire szükségünk lesz

  origami könyv
  csomagolópapír
 • Csinos csomagolás készítése

  Vásároljunk egy origami könyvet, hogy könnyebben boldoguljunk.
  A papírdarab egy borosüveghez illeszkedik, pontosan 45x45 cm-es méretű. Válasszunk vastagabb csomagolópapírt. Hajtsuk meg a felezővonalakat. A bázishajtásból indítunk, majd a felezővonalhoz hajtunk két segédvonalat. Origaminál a szaggatott vonal azt jelenti, hogy befelé hajtjuk a papírt. Egynegyed résznél hatjsuk meg a papírt. Elég az egyik oldalon megcsinálni. Vastag papírnál húzzuk át többször a hajtásvonalakat.
  Az elkészült hajtásvonalakat, amelyek elkészültek, folyamatos vonallal jelzi a rajz. A szaggatott vonal a következő hajtásunk. A kis háromszög részt hajtsuk most be, mind a négy oldalon. Fordítsuk meg a papírt és a másik oldalon is hajtsuk meg mindezt.
  A szaggatott vonal - pont - szaggatott vonal - pont hajtásvonal a hátrahajtást jelenti. Most nem csak hátrahatjuk, hanem picit ki is nyitjuk a formát.
  Ha kész van a nagy fagyitölcsér forma, mindkét oldalon ismételjük meg a műveletet. A kis háromszög részben hajtsunk egyet hátra, nem túl egyszerű, de megoldható művelet. Ezt a kis háromszöget most lapítsuk el.
  A rajzon a töltetlen nagy nyíl azt jelenti, hogy szét kell nyitni a teljes papírt. Így a hajtásvonalak is változni fognak. Nyissuk tehát szét az egész formát. Az egyik völgy-hajtásból készítsünk hegy-hajtást, majd mind a négy oldalon ismételjük meg. A rajz szerint illesszük össze harmonikaszerűen a formát, mind a négy oldalon, és el is készült a díszcsomagolás, már csak az alját kell felhajtani.
 • Címkék:

  ajándék ünnep origami kreatív csomagolás
PetiToth - 12 éve, 7 hónapja

egy ora amedig meg hatogati aman


								

busaandrea - 13 éve, 8 hónapja

nekem nagyon tetszik, és mutatom az ismerőseimnek is!!!

csutora - 14 éve, 5 hónapja

Nagyon örülök ennek a rengeteg ötletnek, de ez az ital díszcsomagolás CSÚCS ! Ötször ugrottam neki, de sehogy nem jött össze, mind a papírkosárban végezte. Nézek inkább valami más ajándékot.....hi...hi...hi

Lollipop - 15 éve

Ez szép ötlet, de mire a nagyi meghajtogatja, elmúlik a karácsony.

ZeroCool.hu - 15 éve, 4 hónapja

Remélem azóta sem bántad meg, ahogy látom már elég sok videót megnéztél, bár néhány száz még hátravan Amúgy ez azt hiszem új avatar, te vagy rajta?