Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Tükröződés gömbön

Készítette: ryncaise
2009. október 16. 15:26:49 - 5669 megtekintés
 • Az alábbiakban egy olyan effektet mutatunk meg, ami olyan, mintha egy egy gömbön tükröződne annak környezete.
 • Amire szükségünk lesz

  Gimp
 • Tükröződés gömbön

  Nyissunk meg egy négyzet alakú képet, ami a háttérrétegünk lesz. Másoljuk át egy új rétegbe ugyanezt. A Szűrők/Leképezés/Folytonossá tételre kattintsunk. Majd a Szűrők/Leképezés/Polárkoordinátákra kattintsunk, állítsuk be az értékeket.
  Válaszunk két színt az új rétegen, majd a Szerkesztés/Kitöltés háttérszínre kattintsunk, ezután a Leképezés objektumra, ahol a gömb legyen bejelölve. A gömb réteget húzzuk az előző alá. Rögzítsük a réteget, majd a két objektum méretét tegyük méretarányossá. Jelöljük ki a felső réteget, majd invertáljuk, így csak a kör lesz kijelölve. Fésüljük össze a két réteget.

 • Címkék:

  gimp tükröződés gömb fény rózsa színek
szlaci69 - 14 éve, 5 hónapja

Nagyon köszönöm a gyors választ

ryncaise - 14 éve, 5 hónapja

Szia szlaci!
Delete gombot ütök, a "dilét" szó érthető félre! Holnap készítek egy videót, amiben az arcképem tükröződik, nem tudom mikor jelenik meg.

szlaci69 - 14 éve, 5 hónapja

Szia!
Ne haragudj én a végét nem értettem. Az összefésülések előtt mintha azt mondanád, hogy "ütök egy V gombot". De nekem erre nem történik semmi. Ezt a "V" gombot nem lehet valami mással kiváltani? Vagy az is lehet, hogy rossz réteg van nálam kiválasztva, de akárhogy is tettem-vettem nálam nem jelent meg a kék gömb belül. Tudnál segíteni?
Amúgy a videó tetszett és kösz a benne lévő munkáért, meg a többi videóért is!
A végén említetted, hogy a gömbön meg lehetne jeleníteni egy fotót is. Tudnál egy ilyen videót is készíteni? A lányom pont ilyesmit szeretne szerkeszteni. Fotóból kellene gömb hatású valamit készíteni.

ryncaise - 14 éve, 6 hónapja

Nincs mit.

szentkuti11 - 14 éve, 6 hónapja

Kösznöm szépen a gyors választ :-)