Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Fénycsík effekt készítés egyszerűen

Készítette: hackflux2
2010. március 3. 10:15:43 - 12570 megtekintés
  • Adobe Photoshop-ban készítünk egy látványos fénycsíkot. Könnyen, egyszerűen elsajátítható és mindenképpen egyedi eredményt kapunk.
  • Amire szükségünk lesz

    Pascal
  • Fénycsík effekt készítés egyszerűen

    Nyissunk egy új dokumentumot. A backround réteg legyen normal, töltsük ki feketével. Készítsünk egy új réteget, majd a Gradient toolt válasszuk, Noise-ot, húzzunk egy függőleges csíkot. CTRL+T-vel módosítsuk. Formáljuk át hullámvonal-szerűre. Válasszuk az Image-Adjustments menüpontot, állítsuk át a színeket szürkére. Készítsünk egy új réteget, majd a Brush toollal, húzzunk pár színt a rétegre. A Filter-Blur-Gaussian blurt válasszuk, majd duplikáljuk a réteget annyiszor, hogy ne látszódjon a szivárvány réteg. Ezeket a rétegeket egyesítsük. A csík rétegünkre kattintsunk a CTRL lenyomásával, fordítsuk meg a kijelölést, majd vágjuk körbe CTRL+X-szel. A szivárvány rétegnek adjunk Overlay stílust, majd egyesítsük a két réteget, és duplikáljuk. Ezután a Filter-Blur-Box blurt válasszuk. A Brushes menüpontnál az első menüpontot pipáljuk ki, a legfelső csúszkát állítsuk 100%-ra, a másodikat minimumra. A sűrűség legyen 1-2-es. Válasszunk ki egy fehéres-sárgás színt, majd húzzunk egy csíkot a szivárványunkon.
  • Címkék:

    adobe photoshop effekt fény képalkotás
BernatSzabo - 13 éve

legjobb videó ma már 3at csináltam :P minden haver kérte...

matekkkkk - 13 éve, 1 hónapja

De nekem Ctrl+x-nél a csíkot vágja ki!

NemOrX - 13 éve, 5 hónapja

Nem tudom beállítani a Brush Tool-t :S :S Pls részletes leírást Kül a videó nagyon jó!

sebibence01 - 13 éve, 11 hónapja

A végén nem kell visszamenni és kicserélni a színeket, amikor ki van választva a Gradient Tool, a fenti beállítások sávban Van egy "Reverse" jelölőnégyzet. Azt bepipálva megcseréli automatán

hackflux2 - 13 éve, 11 hónapja

nem muszaj ctrl+x a delet gombal is mukodik ugytudom