Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop - Speciális kijelölés mód

Készítette: mr.ser
2009. június 19. 15:50:37 - 8551 megtekintés
  • Ha már meguntuk az alapvető kijelölési módokat Photoshopban, akkor az alábbi tippből megtanulható egy egyszerű, de annál jobb módszer a saját kijelölésre.
  • Amire szükségünk lesz

    Photoshop
  • Saját kijelölés létrehozása Photoshopban

    Nyissunk meg bármilyen képet, vagy hozzunk létre egy újat. Menjünk a Channels-re, hozzunk létre egy új csatornát, aminek Alpha1 lesz a neve automatikusan. Ezután az ecset eszközzel, kb. 56-ös mérettel fehérrel rajzoljunk tetszőleges ábrát a képre. Ami a képen fehér, az lesz a kijelölésünk. Váltsunk vissza RGB-re a Chanels-nél, majd a layereken a háttér legyen aktív. A Select/Load selection menüpontnál töltsük be az Alpha 1-et. Ha leokézzuk, máris láthatjuk az új kijelölésünket. Másoljuk ki CTRL+C-vel, majd CTRL+N-nel hozzunk létre egy új dokumentumot, majd illesszük be CTRL+V-vel.
  • Címkék:

    photoshop cs2 kreatív kijelölés windows videosmart
xkoti - 12 éve, 9 hónapja

Ezzel nem értek egyet Én nem mondom magam kezdőnek de se profinak nos néztem a videód és aztán el olvastam a k3l3m3n hozászólását é s az övé tényleg egyszerbűbb és miért lenne felesleges az ő kommentje
és mmiért lenne tudatlan tisztába vagy te egyátalán ennek a szónak a jelentésével na de mind1

mr.ser - 14 éve

A photoshop nem egy "alapprogram" a kezeléséhez kell egy alap tudomány az informatika terén pl.: angol nyelvtudás (persze csak a legalapabb) és úgy gondolom, hogy ez is egy egyszerű módja a dolognak, hogyha valaki már ért hozzá. A tudatlan alatt nem azt értettem, hogy én többet tudok mint te, hiszen fogalmam sincs, hogy te mennyit tudsz. Valószínűleg többet. De az, hogy fölösleges kommentet írsz az tudatlanság.

k3l3m3n_BAN - 14 éve

Miért is vagyok tudatlan? Mert ugyanannak az eredménynek az eléréséhez egy sokkal egyszerűbb módot ajánlok? Lehet, hogy neked nem jött át a mondanivalóm, akkor elmagyarázom!

Tehát nyitunk egy új réteget. Erre ráfestünk mondjuk ecsettel egy tetszőleges színű és formájú alakzatot. Ezután nyomva tartjuk a Ctrl-billentyűt, majd a Layer palettán rákattintunk az alakzat bélyegképére. Ezáltal megjelenik a kijelölés olyan formában, ahogyan az megfestettük.

Ennyire 1×ű. A te megoldásodtól egy kezdő alsó hangon befalcol, mert nem fogja tudni megjegyezni; sok lépésből áll; a rétegeken kívül még mindenféle alfacsatornákkal is foglalkoznia kell szegénynek, akinek lövése sincs róla, hogy mi az a színcsatorna, pláne az alfa; és különben sem találja meg a sok paletta között a Channels nevezetűt, mert eltűnt, estébé.

Elég sok PS fórumot monitorozok, és hidd el, hogy még a legegyszerűbb dolgok is kimondhatatlan nehézséget okoznak sokaknak, nemhogy a bonyolultabbak. És abban egyetértünk, hogy a tutorialok elsősorban azoknak szólnak, akik még nem ismerik a programot, és most tanulják, nem pedig a profiknak. Mert ha profiknak csinálsz tutorialt, az felér egy szellemi önkielégítéssel. "Ez vagyok én, nézzétek mennyire tudok!" Ha pedig tényleg a tanulni vágyóknak szánod, akkor mindig a lehető leg1×űbb módot kell megmutatni. A többire a haladó rendszerint rájön magától kellő gyakorlás után.

Szóval el lehet gondolkodni, hogy ki is a tudatlan valójában.

mr.ser - 14 éve

Tudatlan vagy Mielőtt írsz valamit nézd meg a videót még párszor! köszicsá

k3l3m3n_BAN - 14 éve

Miért kell így túlbonyolítani? Simán lehet új réteg, nem muszáj csatornának lennie. Aztán Ctrl+Klikk a kijelöléshez, nem a menüben mászkálni...