Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Látványos bolygó készítése

Készítette: Bebeee
2009. október 9. 17:14:07 - 7861 megtekintés
 • Az alábbi tippben egy látványos bolygót fogunk elkészíteni Photoshopban, amit kezdő-haladó szinten bárki elsajátíthat.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Látványos bolygó készítése

  Az új dokumentumunkat jelöljük ki CTRL+ALT-tal, nyomjuk meg a DEL-t. Töltsük ki feketével az egészet. Az elliptikus toollal hozzunk létre egy új rétegen egy új bolygót. Töltsük ki szürkével. A Filter/Render/Difference Clouds-szal rakjunk rá egy effektet. Rakjunk rá egy színátmenetet, barnával és szürkéskékkel, középen zölddel. Állítsuk be az értékeket tetszés szerint. A rétegeknél állítsuk át a tulajdonságokat domborúra, külső ragyogást is rakjunk a bolygónkra. Újra menjünk a Blending menüre, majd az Outer glow-ra, állítsuk át az értékeket, a screent pl. normalra, a szín legyen kék.

  Hozzunk egy új rétegen létre Difference clouds-t, a Magic Wands-szal a fekete részeket jelöljük ki, majd a töröljük a feketéket. A Free transforme-mal nyomjuk össze akkorára kb. mint a bolygónk, tegyük áttetszővés töröljük a felesleges részeket. A fényeket, kontraszton állítsunk ízlés szerint.

  A háttérhez egy új sötétszürke réteget hozzunk létre, majd a Grainre kattintsunk, a Levelsnél a feketéket növeljük meg, így kevesebb csillagot kapunk. Hozzunk létre még egy réteget, de nagyobb képpontokkal. A Levelsnél a fehéret balra, a feketét húzzuk jobbra. A Magic Wanddel a feketéket válasszuk ki, majd a DEL-t nyomjuk meg. Helyezzük a bolygót legfelülre és el is készült a képünk.
 • Címkék:

  photoshop bolygó effekt képalkotás
ubibubi93 - 13 éve, 6 hónapja

az a bolygó a két holddal jó lett

Nika.j - 14 éve, 1 hónapja

a mutató kéznél nyomj egy Space-t, azzal lehet mindig előhozni a mutató kezet, amivel könnyebben tudold az egész képet mozgatni, csak néha "beragad" és akkor tényleg nem reagál másra csak ha megnyomod a Space-t

Robi013 - 14 éve, 3 hónapja

nagyon nagy fölleg a vége!!!

D4ng3r0 - 14 éve, 6 hónapja

Jó lett a videó.
Nekem elsőre elég nagy zagyvaság let belőle,de madj próbálkozok :P

csplayer - 14 éve, 7 hónapja

Köszi megfogom próbálni,egyébként meg jó a videó 5*