Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Gyorsítás, optimalizálás

Készítette: ZeroCool.hu
2009. október 1. 14:45:27 - 5712 megtekintés
 • Sokszor visszatérő probléma, és sokszor lehet hallani, hogy a Photoshop lassú, nem megfelelően működik gyengébb számítógépen. Van néhány olyan trükk, amely segítségével plusz teljesítményt csalhatunk elő szeretett képfeldolgozó programunkból.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Gyorsítás, optimalizálás

  Jelen esetben CS3-at használunk.

  A CTRL+K megnyomása után a beállításokat kapjuk meg, majd a Performance-ra kattintsunk. A History states-nél be lehet állítani, hogy a módosításainkat hány állomásra visszanézve tudjuk megnézni. A Cache levelnél is a visszavonások lehetőségét tudja megadni, minél inkább növeljük ezt a számot, annál gyorsabb lesz a számítás, renderelés, rajzolás, ha csökkentjük, jobb lesz a minőség.
  A Memorage Usage-nél a memóriahasználat nagyságát állíthatjuk be. Ha 64 bites operációs rendszerünk is van, a Photoshop akkor sem lát 3,2 MB-nál többet. Ha zenét is hallgatunk Photoshopolás közben, vegyünk vissza a memóriahasználatból.
  A Scratch Disknél azt jelöli, ha a memória betelik, az itt meghatározott helyet fogja a program felhasználni. Nem érdemes a C-re tenni, adjunk meg másik partíciót.

  Nyissunk meg egy képet, majd a Type toolra kattintsunk. A betűtípus választónál alapértelmezésben medium méretben nézhetjük meg. Ha sok a betűtípusunk, ami szintén memóriaigényes funkció, az előző ablakban a Type-nál állíthatjuk be, hogy mekkora legyen a betűk mérete vagy az előzetes képet is kikapcsolhatjuk.

  A rétegek csatornán is ki lehet kapcsolni az előnézeti képet, a jobb felső részén megtalálható legördülő menüben lehet beállítani a rétegképek méretét.

  Az Edit/Purge menüpontnál lehet kiüríteni azokat a tárolókat, amellyel visszatérhetünk egy előző fázishoz. Ha ezt megnyomjuk, nem tudjuk visszaállítani a korábbi változtatásokat.

  A B betű megnyomásával a Brush toolt kapjuk meg, ahol az ecsetminták számát csökkenthetjük, amivel szintén memóriát növelhetünk. A Reset Brusherre kell kattintani, amivel az alap-ecsetmintákat kapjuk vissza.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás effekt adobe internet
harly - 14 éve, 4 hónapja

Szia!

Nagyón jó a videó kösz a tippet!
De azt szeretném kérdezni,hogy honnan lehetne letölteni kiegészitöket a photoshop-ba?
A videóba mondtad,hogy lehet akár ingyen leszedni dolgokat.
Örűlnék ha írnál pár oldalt!

Üdv.:harly

ZeroCool.hu - 14 éve, 7 hónapja

Szia, köszi ! Nem, sajnos a kinézetét nem tudod változtatni a CS4nek.

Rodney - 14 éve, 7 hónapja

Hello nagyon jók a trükkjeid

Azt szeretném kérdezni,hogy én CS 4-et használok és van egy ilyen sajátos külseje, azt szeretném átállítani a Klasszikus windows témára. Ezt nem tudod hogy lehetséges?