Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk szöveges effektet Adobe After Effects-ben?

Készítette: SPARKIEONE
2008. június 15. 21:09:12 - 11733 megtekintés
  • Most megismerkedhetünk azzal, miként lehet egyszerű és egyben látványos szöveges effektust előállítani az Adobe After Effects-ben.
  • Amire szükségünk lesz

    Adobe After Effects
  • Animáljunk szöveget

    Kattintsunk a Composition/New composition menüpontra. A program alapból a 720x480-at ajánlotta fel jelen esetben, most ezt fogjuk használni, de bárki ízlés szerint beállíthat más felbontást is. Kattintsunk a Horizontal Type toolra (CTRL+T), írjunk be egy tetszőleges szöveget. Ezután kattintsunk a Selection toolra és kezdjük el mozgatni a szöveget, esetleg nagyíthatjuk is, ha túl kicsinek találnák. Kattintsunk jobb gombbal a szövegre, majd az Effects/Generate/ menüpontból a legfelső pontot válasszuk ki. Ezután automatikusan beállít egy effektet a program, de ezen változtathatunk baloldalt, pl. a színeken. Ha megvan a megfelelő szín, az Animation menüre. Itt megnézhetjük, hogy milyen animációt használhatunk. Jelen esetben az Apply animation presetet használjuk, ahol felajánl néhány presetet. Válasszuk ki a Blurt, ezen belül a Bullet traint. Ezután menjünk a Time controls-ra és játsszuk le az animációt. Ezután a Composition/Make movie menüpontnál lehet mindezt lerenderelni.
  • Címkék:

    after effects adobe képalkotás video videoszerkesztés videovágás
Sanyikiller - 12 éve, 8 hónapja

Az lenne az eggyik problémám hogy letöltöttem és amikor rákattolok a setupra akkor még 10 perc után sem történik semmi és ilyenkor mi a teendő???

hackermanyo007 - 13 éve, 6 hónapja

Nagyon tetszenek a tutoriálok amiket csinálsz!

lukcstimea - 13 éve, 8 hónapja

Haszon ám eszt a színezési compoziciot nem is ismertem. Támogatom a folytatást

xxsebaxx - 13 éve, 11 hónapja

1 kérdésem lenne: jpeg fájlt hogy lehet csinálni a szövegemből?

javelinpsd - 13 éve, 11 hónapja

nincs fent az Adobe Bridge nevezetű programod. azért nem tudod használni azt a menüpontot. Köszi a tippet. elég jól néz ki ez az effect.