Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe After Effects CS3 tanfolyam 14. rész - Az animációk finomítása

Készítette: 3asBakter
2010. augusztus 30. 22:21:47 - 4196 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe effektező szoftverét mutatom be. A tizennegyedik részben az animációk finomításával fogunk foglalkozni.
 • Amire szükségünk van

  Adobe After Effects CS3
 • Az animációk finomítása

  Hozzunk létre egy új kompozíciót, majd a Layer / New / Adobe Photoshop File-ra kattintsunk. Adjunk egy nevet a fájlnak, és megnyílik a Photoshop. Töltsük ki tetszőleges színnel. Importáljunk be egy képet, amit alpha csatornával készítettünk.

  A képnek az eddig tanultak szerint készítsünk rövid animációt, jelen esetben három kulcsképkockával. Az útvonalat egyenlő részre osztott pontok jelzik, ami a sebességet jelöli. A kulcsképkockák segítségével tudjuk változtatni a mozgatás sebességét.
  A kompozíció ablakban az objektum helyzetét tudjuk változtatni. A Layer / Transform / Auto orientationre kattintsunk, majd az off helyett jelöljük ki az alsó értéket, és megváltozathatjuk az objektum helyzetét.

  Amelyik kulcsképkockára kattintunk, annak a tulajdonságait állíthatjuk be. A videón megtekinthetjük, melyik tulajdonsággal mit tudunk szerkeszteni.
  A Keyframe velocitynél lehet a kulcsképkocka sebességtartalmat jelölni.

  A Window / Motion scratch ablakot nyissuk meg, amin a mozgásvázlatot tekinthetjük meg. A beállításoknál finomíthatjuk az eddig beállított mozgásokat.
 • Címkék:

  Adobe after effects videó szerkesztés effekt grafika
3asBakter - 13 éve, 7 hónapja

Szia prodigy107!
A krákogás? Ez az egyik szexepilem a sok közül
Az Adobe termékeit csakis hobbiból használom a saját magam örömére, no és a családom, barátaim szórakoztatására.
3as Bakter és az Adobe története.
Az első kézi kamerám megvétele után rengeteg családi és munkahelyi anyag került rögzítésre, melyeket szerettem volna egyedivé varázsolni. Nagyon sok féle és fajta programot használtam eleinte a célom eléréséhez, de nagyon zavart a programok közötti összevisszaság és a felhasználhatóságuk behatárolható mérete. Ennek a hatására váltottam az Adobe termékeire és rögtön meg is szerettem a nagyvonalú rendezettséget, illetve a profi felhasználhatóságot, és a megnyíló lehetőségek végtelenségét. Megnéztem és lemásoltam rengeteg bemutatót a munkáim során, de mindig zavart az a tény, hogy ezek csak másolatok és nem az én ötleteim voltak. Jobban szólva ötlet az rengeteg volt, de a program ismerete az nagyon hiányzott, ami nélkül nem sokra mentem a szerkesztések során. Mivel nagyon kevés volt a magyar leírás a programokról (szinte semmi) a tanfolyamok meg nagyon drágák voltak, ezért más nem maradt az egyszerű felhasználónak, mint hogy ült a gép előtt és tétlenül nézte a monitort, hogy ez a gomb akkor most mire is használható? Akkor határoztam el, hogy ha a fene fenét eszik, akkor is belemélyedek a programok belső titkaiba és megismerkedek velük közelebbről.
Üdv: 3as Bakter

prodigy107 - 13 éve, 7 hónapja

Krákogj nyugodtan! :-) Amúgy te a munkádhoz használod a progit, vagy csak hobbiból?

expanderclone2 - 13 éve, 7 hónapja

Tényleg jó csak a krákogások egy kicsit hangosak és zavaróak

3asBakter - 13 éve, 7 hónapja

Szia totalman!
Nagyon szépen köszönöm a pozitív véleményezést illetve a kritikát, amit a munkám gyümölcseként most szüretelek. Azok a fránya EFFEKTEK. Egy kicsit „elkeserítelek” a 16. résszel, mert össze vissza 3 db effektust fogok használni a videómban. Azokat is, csak bemutató jelleggel. No azért nagyon nem kell megijedni, hiszen tartogat rengeteg meglepetést a 16. rész is. Egy effektust bemutatni még csak-csak meglehetne oldani, de egy effektusnak a felhasználhatóságát és lehetőségeit bemutatni több hónapra és rengeteg videóra lenne szükség. Arról nem is beszélve, hogy kismillió effektus létezik, amin átrágódni kész öngyilkosság lenne. A sorozat befejezése után elkezdem az”Ae”Tippek és Trükkök című sorozatom, ami már rengeteg effektust illetve effekthatást fog tartalmazni.
Üdv 3as Bakter

totalman - 13 éve, 7 hónapja

Ez is nagyon hasznos, akár a többi bemutatód, köszi!
1 példa:
Azt hittem tö...n szúrom magam mikor megláttam ezt az auto-orientation-t. Én meg a rotationnal vacakoltam képkockánként....))
Ilyen apró kis ötletek annyira hasznosak, h le se lehet írni!
Itt jegyezném meg, h számomra pl. a videó gyorsítás-lassítása is rejtély volt jó ideig.
Még 1 szösszenet:
Bár legutóbb az effektek kezelését ígérted meg (ami talán a leglátványosabb), mégis örülök, hogy kitértél ezekre a dolgokra, hiába vártam már nagyon az effekteket.
Ebből is látszik, hogy alapos és lehetőség szerint mindenre odafigyelő vagy, grat!
Várom a további tippjeidet, üdv: tm