Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe After Effects CS3 tanfolyam 5. rész - Null object és adjustment rétegek

Készítette: 3asBakter
2010. július 23. 23:20:03 - 6545 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe effektező szoftverét mutatom be. Az ötödik részben a null object illetve az adjustment rétegeket ismertetem és megismerkedünk a kifejezések hozzáadásával.
 • Amire szükségünk van

  Adobe After Effects CS3
 • Null object és adjustment rétegek

  Nyissunk meg egy fotót, majd a Layer / New / Null objectet válasszuk. A null objektum egy olyan láthatatlan réteg, amely majdnem minden ugyanolyan transzformációs tulajdonsággal rendelkezik, mint egy normál réteg, kivéve az átlátszóságot. A null objektum lapértelmezett átlátszatlansága 0%. Másoljunk a képre jelen esetben egy lufit, majd jelöljök ki a null objektumot, hozzunk létre egy útvonalat a már ismert módon. Ha lasszóval összekötjük a null objektumot a lufival, a lufi azon az útvonalon fog mozogni, persze arányosan más területen. Akár nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük is.
  További effektek létrehozásához kövessük a videón látható utasításokat.

  Az adjustment réteget a Layer / New / Adjustment layernél tudjuk előhozni, és amely egy korrekciós réteget hoz létre. Ha ezen a rétegen bármilyen változtatást létrehozunk, az az alatt lévő rétegeken ugyanúgy meg fog jelenni.
 • Címkék:

  Adobe after effects videó szerkesztés effekt grafika
golyszi - 12 éve, 7 hónapja

Kedves 3B. Nagyon koszi a tanfolyamot. Most kezdtem az AFet megismerni, nagyon jol jon a segitseg.
Udv.: Jimmy spanyolorszagbol

DenielsAttila - 12 éve, 7 hónapja

Kedves Szerkesztok!

Lehet, hogy a hiba nalam van, de a videok nagyon rossz minosegben jelennek meg. A netem sebessege nagyon jo.

3asBakter - 13 éve, 7 hónapja

Szia prodigy107!
Köszönöm. Nagyon jól fogalmazol, magasan szárnyaló gondolatai voltak annak a bizonyos úriembernek, és ezért is töröltem a hozzászólásait.
Üdv: 3as Bakter

prodigy107 - 13 éve, 7 hónapja

Nemrégiben kezdtem el nézni a videóidat, de már így az ötödiket látva is megköszönöm az erőfeszítésedet, hogy ilyen érthetően tudod elmagyarázni és bemutatni a program tudását. Azért írok még ennél a videónál, mert belefutottam KOLA törölt hozzászólásába. A kíváncsiságtól vezérelve megnéztem a videóját és ismét megállapítottam az emberi butaság határtalan. Nem értem, hogy az ilyen gyerekek (15 éves) mi a jó istent képzelnek magukról. Annyi pozitívum azért volt a dologban, hogy sikerült megnevettetnie a gyereknek a komoly tutoriáljával. Kár, hogy kitörölted a hozzászólását, szívesen elolvastam volna a magasan szárnyaló gondolatait. :-) Elég jó a nézettsége a videójának, de kifejtettem neki, hogy miért. Páran ott is kiosztották a gyereket.

A videókhoz még egyszer gratulálok.

3asBakter - 13 éve, 8 hónapja

Szia xXAlfonzXx!
Alfonz, ha egy helyre írsz hozzászólást, azt is ugyanúgy megkapom, minta három helyre írnál (Előre is köszönöm a megértésed).
Az MSN-t nem tartom valami jó ötletnek (Bocs, de ez van), de ha valamely videómhoz vagy az adatlapomra leírod, hogy mit is szeretnél biztos, hogy válaszolni fogok a kérdésedre.
Üdv: 3as Bakter