Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe After Effects CS3 tanfolyam 12. rész - Mozgás detektálás (Mozgás követés)

Készítette: 3asBakter
2010. augusztus 10. 18:54:21 - 6184 megtekintés
  • Ebben a sorozatban az Adobe effektező szoftverét mutatom be. A tizenkettedik részben a mozgásdetektálást és azon belül is a mozgáskövetést ismertetem.
  • Amire szükségünk van

    Adobe After Effects CS3
  • Mozgás detektálás (Mozgás követés)

    Nyissunk meg egy videót, majd a Tracker controls ablakot. A track motionra kattintsunk, helyezzük el a track pontokat. A rotationt pipáljuk ki, majd kövessük a videón látható utasításokat.
  • Címkék:

    Adobe after effects videó szerkesztés effekt grafika
MariaRostas - 12 éve, 5 hónapja

világ legaranyosabb tanár vagy köszönöm hogy felraktad a filmewt

feratti - 13 éve, 2 hónapja

Üdvözöllek 3asBakter!
Nem találom a megoldást a következő problémámra.
A mozgó képet egy adott képkockánál szeretném megállítani, majd egy bizonyos idő után folytatni a vetítést.
A Pinnacle Studioban van olyan funkció, hogy képkocka mentése videóból.
Ezt nem találom az Adobe esetén.
Kérlek segíts nekem megoldani ezt a problémámat.
Köszönettel: Feratti

3asBakter - 13 éve, 8 hónapja

Szia attesz007!
Itt válaszolnék a 13. részhez írt kommentedre is.
-01
Készítettem egy videó tippet, méghozzá a 13. rész lenne az áldozat. Azt, hogy mire is jó a Wiggler funkció, azt már megtanulhattad a sorozat 13. részéből, no de, miért is írják bele a kifejezések hozzáadásánál azt, hogy PL: wiggle(5,50)? A program pár funkciója, a „JAVA SCRIPT” programozási nyelvet használja, ezért a „Profi” felhasználók nem nyitják meg külön a „The Wiggler” ablakot (és ott pepecselnek az értékekkel és beállításokkal, mint én), hanem egyből a réteg kifejezéséhez írják a tényleges parancsokat. (amit ők már, lazán és fejből kivágnak). Ez a kétféle kivitelezési illetve megoldási mód teljesen ugyan az, csak valaki így oldja meg a rezonanciát, valaki meg úgy.
-02
-Előszőr készíts egy útvonalat a panoráma képednek, amerre mozgatni szeretnéd (PL: balról-jobbra).
-A „Tracker Controls” ablakban egy klikk a „Stabilize Motion” gombra, aminek a hatására megjelenik a „layer” előnézeti ablakod. Ebben az ablakban a teljes panorámaképedet fogod látni, természetesen az eredeti felbontásban és méretében. Ezen a rétegen jelöld ki a 2db „Tracker Point”-odat és kérem alássan, máris teljes hosszában stabilizálható a panorámakép.
Üdv: 3as Bakter

attesz007 - 13 éve, 8 hónapja

Lenne egy ill. több kérdésem...
Készítenél egy olyan videó tippet amelyben elmagyaráznád hogy mik azok a wiggle(érték) . Pl amikor egy kulcs kép kockát hozunk létre, és ALT lenyomásával katintunk rá, akkor megjelenik azon a régen egy szöveg, ahová láttam hogy beírták hogy wiggle(.5,2) vagy hasonló. Amúgy Videocopilot.net en láttam.
De ez mire jó?
2. Kérdés:
Hogy lehet úgy stabilizálni a videót, hogy pl. egy városról, vagy egy hegyről, tájról készítek egy felvételt és nem egy bizonyos pont körül filmezek, hanem egy "panoráma felvételt" mint ha kép lenne, tehát jobbról balra úgy mond "körbe videóznám" ilyenkor hogyan lehet stabilizálni? illetve mozgás követést létre hozni?
A válaszokat előre is köszönöm

pjke - 13 éve, 9 hónapja

Nagyon jók a videók, sok hasznát veszem most. Csaak így tovább.