Keresés Kategóriák Kedvencek

Windows 7: Rejtett küldés menü beállítás

Készítette: Steve-O
2009. június 8. 09:13:50 - 6364 megtekintés
  • Az alábbiakban egy érdekes rejtett funkciót nézzünk meg, ami a Windowsban található küldés menüt érinti.
  • Amire szükségünk lesz

    Windows 7
  • A Send to menüpont rejtelmei

    A Send to menüpont egy rejtett lehetőségére hívjuk fel a figyelmet. Kattintsunk a SHIFT-re majd úgy valamelyik ikonra és nézzük meg így a Send to menüpontot, láthatóan sokkal nagyobb listát fogunk kapni. Ez a funkció fontos lehet, ha a tálcára elmentettünk valamilyen dokumentumfájlt, jól jöhet, ha innen is át tudjuk tenni bármilyen tetszőleges mappába.
  • Címkék:

    windows windows 7 microsoft office küldés
mentolosnokedli - 11 éve

... nem csak arra az X helyre másolná, hanem inkább pendrivera meg egyebekre...

Akkor csak annyi a dolga, hogy keresse meg a rendszerpartíción a Send To rejtett mappát, ami itt található:

C:>Users>Felhasználóneved>AppData>Roaming>Microsoft>Windows>SendTo

Ebbe a mappába készítsen a gyakran használt mappákról, meghajtókról parancsikont és már másolható a kiválasztott adat ezekre a helyekre ! 8)

szerk.
Ki próbáltam, a pendrivehoz nem kell parancsikon! Vagy is ha a gépre van csatlakoztatva a pendrive, akkor automatikusan meg jelenik ebben a rejtett menüben. Szal ha a pendrive kellene 1 ilyen műveletnél, csak csatlakoztatva legyen és már használható erre a fájlküldési módszerre.

steve - 13 éve, 2 hónapja

ennek úgy ahogy van nem látom gyakorlati hasznát... mármint egy átlag user nyílván egy dokumentumot nem csak arra az X helyre másolná, hanem inkább pendrivera meg egyebekre... meg ha egyáltalán másolunk akkor a célkönyvtár az esetek többségében ugye nyitva van, arról nem is beszélve, hogy a listában mutatott könyvtárak többsége a start menüből közvetlenül elérhetőek, ergo, ugyanannyi erőfeszítésbe kerül...