Keresés Kategóriák Kedvencek

Windows 7: 3D programváltó gomb készítése

Készítette: Steve-O
2009. május 17. 12:19:29 - 15680 megtekintés
 • Most a jól ismert 3D-s taskmanager használatához készítünk egy gombot, mellyel akár ki is válthatjuk az ehhez szükséges gyorsbillentyűt.
 • Amire szükségünk lesz

  Windows 7
 • Taskváltó ikon létrehozása

  Ha a Windows billentyűt és a TAB-ot egyszerre lenyomjuk, 3D-s taskváltó rendszert kapunk. Ha ezt egy ikonnal szeretnénk előhozni, az alábbiakat tegyük meg.
  A tálcán nyomjunk jobb gombot, majd válasszuk a New/Shortcutot, a rundll32 dwmapi #105. A Nextre kattintva nevezzük el tetszés szerint az ikont, majd a Finishre kattintva megkaptuk az ikont. Kattintsunk rá jobb klikkel, válasszuk a Propertiest, majd a Change icont. Az explorer.exe-t keressük meg a Windows fő könyvtárában, kattintsunk rá kétszer és elkészült az ikonunk, amit lehúzhatunk a Tálcára is.
 • Címkék:

  windows windows 7 microsoft office háttér 3D
ppetyusz - 14 éve, 5 hónapja

teljesen igazad van és tetszett a vidid!!köszi!!

Forgi11 - 14 éve, 5 hónapja

Az rendben van,hogy a melóban sietni akarsz de mi van azokkal akik otthon pihenés képpen gépeznek és nem akarnak sietni sehova?
Itt vagyok például én:az egyik kezemben cigi a másik az egéren (persze a jobb) és ebben a helyzetben meg akarom jeleníteni a taskváltót
Próbáld ki nekem nem megy
Így sokkal könnyebb

k3l3m3n_BAN - 14 éve, 6 hónapja

Mert iskolában nem tanítják, holott legtöbb programban az alapvető billentyűparancsok megegyeznek. Egy példát mondok: fájlok tulajdonságai - Alt+Enter. El vagyok hűlve, mikor látom pl a tesómat, hogy klikk a fájlra, aztán jobb klikk->helyi menü->Tulajdonságok. Minimum 3× annyi ideig tart.

Ha nagy tömegben gyorsan, hatékonyan kell dolgoznunk mindenképpen megéri azt a néhány billentyűparancsot megtanulnunk, mert rendkívül felgyorsítja a munkát. Illetve úgy is mondhatnám, hogy az egerészés lassítja. Munkahelyen pl nem mindegy, adott idő alatt mennyi feladatot tudunk elvégezni, vagy esetleg időt takarítani meg, és ezt az időt pihenésre fordítani.

Persze mindenkinek a saját dolga. Csak előállhat olyan helyzet, amikor nincs egér, és aki nem ismeri ezeket, meg van lőve.

ZeroCool.hu - 14 éve, 7 hónapja

Nem mindenki használ gyorsbillentyűket, mert nem szereti, vagy mert nem akarja megjegyezni.

k3l3m3n_BAN - 14 éve, 7 hónapja

szvsz ez teljesen fölösleges. amit el lehet végezni gyorsbillentyűvel, miért csinálnánk egérrel? hiszen a gyorsbillentyű pont azért van, hogy gyorsabban dolgozhassunk, mint ha egerésznénk.