Keresés Kategóriák Kedvencek

Régi magnókazettáink, zenéink digitalizálása MP3 lejátszók számára

Készítette: cbs362
2010. július 26. 21:19:07 - 26601 megtekintés
 • Alábbi videótippemben bemutatom, hogyan érdemes hozzálátni régi hangkazettáink számítógépre való átviteléhez.
 • Amire szükségünk van

  számítógép
 • Magnókazetta digitalizálása

  A kazettás magnón túl egy 3,5 mm-es Jack kábelre is szükségünk lesz. A kábel egyik végét a magnón a fejhallgató kimenetbe, a másikat a hangkártya line in (vonali bemenet) bemenetére, ami általában kék színű. Ha nem látható ilyen bemenet, akkor a mikrofon bemenetre csatlakoztassuk, amit rózsaszínnel jelölnek. Ha nem színezett a bemeneti nyílás, a csatlakozók melletti ábrák mutatják, melyik mire való. Ellenőrizzük le, hogy számítógépünk látja-e a magnót, a hangbeállításoknál keressük meg a vonal- vagy hangbemenetet. Mielőtt elkezdenénk a felvételt, bizonyosodjunk meg arról, hogy a használt bemenet nincs-e elnémítva, amit a hangkártya konfigurációs programjánál ellenőrizhetünk.
  Kezdjük el a felvételt, amihez szükségünk lesz egy hangrögzítő alkalmazásra is. Ehhez a Windows hangrögzítője is elegendő, de ezzel kizárólag elindítani és leállítani tudjuk a felvételt. Az ingyenes Audacityt ajánljuk, amit letölthetünk a http://audacity.sourceforge.net/ oldalról tölthetünk le. Szükségünk lesz még a Lame mp3 codecre is.
  Indítsuk el a magnót, majd a programot. Ezután nagy valószínűséggel zajcsökkentésre lesz szükség, amit az Effect / Noise remove-val tudunk aktiválni. Mentsük el mp3-ként.
 • Címkék:

  digitális kazetta konvertálás magnó windows hangrögzítő számítástechnika
Sancez - 5 éve, 12 hónapja

Szia, bár ez egy régi videó, de ez alapján próbáltam meg digitalizálni a kaziaimat. Sajnos az elején megakadtam, először egy komoly deckkel kötöttem össze a laptopot, úgy ahogy a videóban volt. Az eredmény olyan volt, mintha a víz alól hallgatnék valamit. Majd próbáltam a deck hátsó kimenetével, és egy régi walkmannal is, mindkét esetben a külső hangokat vette, nem a lejátszottat. Win7-em van, nem jöttem rá mit kellene beállítani.

Danykahh - 7 éve, 6 hónapja

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy összekötöm a laptopot a magnóval és elkezdem a felvételt! Majd mikor visszahallgatom a felvett anyagot, akkor nagyon rossz a minősége a felvett anyagnak (mintha kisebb kb/s-be venné fel mint eredetivel van). Pedig ha csak a kazettát hallgatom akkor kb 10/7es a minőség, ha a felvett anyagot akkro pedig kb 10/3-as. Esetleg valami ötlet?

Olyan hatása van a felvett anyagnak, mintha flanger effekt lenne rajta.

Ripityom - 8 éve, 11 hónapja

Ne fáradj, már megtaláltam: Vezérlők menü, Software playthrough.

Ripityom - 8 éve, 11 hónapja

Kedves Feltöltő!

Nagyon hasznos volt a video, sokat segített.
Már csak azt szeretném tudni, hogyan lehetne megoldani, hogy a notebook hangszóróban halljam, hol tart a zene lejátszása. Enélkül nem tudom mikor kell leálljak a felvétellel.

Előre is köszönöm!
Ripityom

avokado - 8 éve, 11 hónapja

Szia Kedves feltöltő!
Az a problémám,hogy a rögzítés előtt nem töltöttem le a lame codecet csak utólag!
Sikerült a digitalizálás és a rögzítés de egy mappába au.kiterjesztésű darabolt fájlokat csinált belőle!
Ezeket hogy tudom egyesíteni ill. mp3-á alakítani?
Köszönöm ha segítesz!