Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hozzunk létre láthatatlan mappát Windowsban?

Készítette: Szoki333
2009. január 2. 10:15:51 - 20916 megtekintés
 • Az alábbi tippben megtudhatjuk, miképp készíthetünk Windowsban láthatatlan mappát, amelyet törölhetünk, szerkeszthetünk kedvünkre.
 • Amire szükségünk lesz

  Windows
 • Láthatatlan mappa létrehozása

  Hozzunk létre az Asztalon egy új mappát, és mielőtt elneveznénk, nyomjuk le az ALT billentyűt, és írjuk be a numerikus billentyűzeten, hogy 0160. Ezzel létrehoztunk egy olyan karaktert, ami a szóközt helyettesíti. Nyomjuk meg az Entert.
  A mappára jobb egérgombbal kattintsunk, ott a Tulajdonságok, Testreszabás menünél az Ikoncserét válasszuk ki, és keressük ki a láthatatlan ikont. Ezután a mappánk láthatatlanná vált. Ezt a mappát ugyanúgy használhatjuk, mint a normál, látható mappákat.
 • Címkék:

  windows mappa láthatatlan fájl xp vista asztal számítástechnika
val - 12 éve, 3 hónapja

Az asztali billentyűzeten jobb oldalon van a numerikus billentyűzet.
Kapcsold be a numerikus billentyűt: NumLock gomb.
Laptopon NumLk vagy Num gomb.
Mappa átnevezése: rámész a mappára, kattintással kijelölöd vagy simán fölé mész.Nyomj F2-t ( az átnevezés billentyűje ).
Alt billentyűt ( bal oldalon, lent van ) nyomd le és tartsd lenyomva.A numerikus billentyűzeten üsd be ezt a számot mappa névnek: 255 és engedd el az Alt billentyűt.
Laptopon ezeket a betűket üsd le: kii ( ha a numerikus billentyű be van kapcsolva 255-öt kell kiírnia, de látni nem fogod a számokat ).
Ha átnevezted a mappát, kapcsold ki a laptopon a numerikus padot, mert betűk helyet számokat fogsz írni.
A többit már könnyű megcsinálni.

csabi0717 - 12 éve, 3 hónapja

Nah és LapTop-on hogy lehet megcsinálni? Vagy valaki adjon egy linket ahol már kész van egy ilyen mappa! Köszi előre is!

markus02 - 12 éve, 7 hónapja

nem működik a billentyűkombináci mit csinálja lenyomtam az Alt bellentyűt majd beírtam 0160 és nem sikerült lécci segíts

KMartin4 - 13 éve, 3 hónapja

tudom IQ, hogy ez egy igen késői válasz (4 hónap után ), de amikor a 0160-at írod, akkor a Numerikus billentyűn írod be? Egyáltalán tudod melyik az (ezt nem sértésnek szánom, csak kérdezem)? És az be van kapcsolva? Nekem amúgy műkszik, jó trükk!

IQ2000 - 13 éve, 7 hónapja

amugy a sanglt...vagy mi a felvevöd?