Keresés Kategóriák Kedvencek

Húsvéti tojás készítése marcipánból

Készítette: aniCO
2009. március 8. 08:06:52 - 16079 megtekintés
 • Nagyon finom, és kiadós édességet fogunk készíteni marcipánból. Húsvétra lehet belőle gyártani kis tojásokat, amiket akár különböző színes cukrokba is beleforgathatunk.
 • Amire szükségünk lesz

  7,5 dkg búzadara
  1 dl tej
  7,5 dkg porcukor
  12,5 dkg kekszpor
  12,5 dkg margarin
  mandula-aroma
 • Húsvéti tojás, mint édesség

  Érdekessége az édességnek, hogy hamis marcipánnak hívják, és lényegesen olcsóbb, mintha kész marcipánt vennénk, de érzetre közel ugyanazt adja. A hozzávalókat fél adaghoz mértük ki, de ennyiből is rengeteg tojást készíthetünk.
  A tejet forraljuk fel, szórjuk bele a búzadarát, majd hagyjuk megduzzadni és kihűlni, de nem szükséges felforralni a masszát. A margarint rakjuk egy edénybe, szórjuk rá a porcukrot, majd keverjük össze. A szobahőmérsékletű margarint könnyebb kikeverni. Öntsük egy nagy tálba a kekszport, a tejes grízmasszát és a porcukros margarint, öntsük hozzá a mandula-aromát és keverjük össze az egészet. Formáljunk tojásokat a keverékből, majd forgassuk bele színes cukorba.
 • Címkék:

  húsvét marcipán édesség finom cukor desszert
gomb - 10 éve, 1 hónapja

Egyébként nagyon finom .... lett volna...

gomb - 10 éve, 1 hónapja

Elkészítettem, de sajnos soknak találom az egész Oetker mandulaaromát benne, túl erős, agresszív lesz az íze. Azt javasolnám, először keveset tegyetek az aromából, majd fokozatosan többet, közben kóstolgatva....

m.tami - 12 éve, 6 hónapja

elég furi tojások lettek de am jó én is kipróbáltam tényleg mint a marcipán

darmen - 14 éve, 2 hónapja

Nagyon jó, nagyon ötletes Csak így tovább aniCO