Keresés Kategóriák Kedvencek

Honda Goldwing: Olajszint ellenőrzés egyszerűen

Készítette: gold-wing.hu
2010. január 25. 23:43:37 - 6341 megtekintés
 • Amennyiben szükségesnek ítéljük az olajszint ellenőrzését Honda Goldwing motorkerékpárunkon, úgy azt könnyedén elvégezhetjük ezen útmutatás segítségével.
 • Amire szükségünk lesz

  motorkerékpár
 • Olajszint ellenőrzés egyszerűen

  Állítsuk a motorkerékpárt a fő sztenderre, de mindig sík terepen tegyük ezt. A motortartó burkolat alján lévő nyílást fogjuk meg, húzzuk meg a motorburkolatot. Akasszuk ki a hátsó rögzítőpatentet, majd húzzuk le az első rögzítőkre, tegyük félre a panelt.

  Indítsuk be a motort, hagyjuk járni 2-3 percig. Ezután állítsuk le a motort, várjuk meg, míg visszafolyik az olaj, ami 5-10 percig tart.

  Csavarjuk ki a motor nívópálcáját, töröljük le az olajat, ellenőrizzük, hogy a tömítőgyűrűje rendben van-e. Miután tisztára pucoltuk a pálcát, helyezzük vissza a helyére, de ne tekerjük vissza, mert a menet magassága befolyásolja a szintjelzőt. Húzzuk ki a pálcát, ellenőrizzük le az olajszintet. Ha megfelelő, töröljük meg a pálcát, majd helyezzük vissza a pálcát, húzzuk meg finoman, hogy a tömítés zárjon, töröljük le a felesleges olajat, és helyezzük vissza a panelt.
  Ha az olajszint nem megfelelő, ugyanezen a nyíláson, töltsünk olajat. Az olajtöltés után ugyanezt a folyamatot csináljuk végig, hogy megfelelő-e az olajszint. Ellenőrizzük a tömítéseket, az összes rögzítőfül kontrollját végezzük el, hogy nincs-e törés, repedés, majd helyezzük vissza a panelt a helyére.
 • Címkék:

  motor motorkerékpár jármű olaj

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!