Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan válasszunk magunknak webkamerát?

Készítette: Logitech.hu
2008. december 7. 15:47:50 - 15291 megtekintés
 • Napjainkban rengeteg webkamera közül válogathatunk. Azonban nem könnyű mindig meghozni a megfelelő választást. Most néhány tanáccsal szeretnénk segíteni, hogy mely dolgokra érdemes odafigyelni.
 • Mire figyeljünk, ha webkamerát szeretnénk vásárolni?

  Az 1-2ezer ft-os készülékektől akár a 40-50ezer ft-os webkamerákig válogathatunk ízlésünknek megfelelőt a boltokban. A legolcsóbb kameráknál érdemes arra figyelni, hogy beépített mikrofon van-e benne, illetve manuális fókusszal rendelkeznek, tehát nekünk kell beállítani az élességet. Drágább kameráknál ez automatikus.
  Van notebookos, illetve asztali számítógéphez szánt webkamerák. Ha notebookos webkamerát vásárolunk, az használható más gépeken is, de a felfogatása olyan kialakítású, hogy elsősorban notebookokhoz ajánlott használni.
  Az olcsóbb kameráknál műanyag lencsét használnak, amely a színek minőségét rontja. A drágább kamerákban üveglencse található. A drágább kamerákban a mikrofon minősége is jobb lehet, illetve zajszűrő is van a mikrofonban. Headsettel is vásárolhatunk webkamerát.
  A felbontás is fontos, olcsóbb kameráknál általában 352x288 pixel a felbontás, a drágábbaknál 960x720 pixel, de ehhez nagyobb sávszélesség is szükséges.
 • Címkék:

  webkamera kamera internet headset csevegés
dezsoroli - 13 éve, 11 hónapja

Azta olyan nekem is kell!

Tibi_94 - 14 éve, 8 hónapja

Ja és 4000 ft volt

Tibi_94 - 14 éve, 8 hónapja

Azért nem mindig igaz hogy a drágább az jobb. Én most vettem egy mylook márkájú webkamerát
2mp, 1600x1200 as felbontás, mikrofon, arcmozgás követés,saját világítás,kontraszt és fényerő állítás.

spiler222 - 14 éve, 10 hónapja

Érdekes,értékes infókat hallottam. köszi.

HeavyBullet - 15 éve, 1 hónapja

Pöpec ez a videó, még nekem is szolgált hasznos információval, viszont hiányoltam, hogy nem esett szó a "sötétben is látó" kamerákról.