Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan optimalizáljuk weblapunkat? 4. rész, Webanalitika, Google Analytics

Készítette: dbogschutz
2009. március 13. 11:46:39 - 6646 megtekintés
 • Az elkészült weblapunk teljesítését olyan nagyszerű és ingyenes programok segítségével elemezhetjük ki, mint például a Google Analytics.
 • Amire szükségünk lesz

  internet
 • Google Analytics

  A webanalitika rendkívül fontos, hiszen az oldalunkon történő összes látogatást, keresőszót, stb. meg tudjuk nézni. Ehhez vannak ingyenesen elérhető rendszerek, már magyar nyelven is. A legjobb rendszer a Google Analytics, amihez csupán egy regisztráció szükséges, mely után kapunk egy kódot, amit be kell illeszteni az oldalunkba.
  Egy ilyen szintű rendszer bőven méri azt, amit egy magánfelhasználónál vagy egy kis-, illetve középvállalatnál tudni kell. Méri a látogatók számát, oldalletöltést, az útvonalat és fontos, hogy konverziót is mér, ami azt jelenti, hogy amit az ügyfél szeretne, az a gyakorlatban mennyire valósul meg, erre ad százalékos arányt. A rendszer méri, hogy egy látogató mennyi időt tölt el a honlapon, a felhasználó milyen böngészőt, képernyőfelbontást használ.
  A rendszer egyik előnye, hogy a konverziós folyamat minden egyes lépése külön mérhető, tehát egy webáruház esetén egy adott termékcsoport aloldaláról indulunk ki, minden egyes olyan lépést, amit a felhasználók a vásárlás befejezéséig bejárnak, a végén az adatok rendkívül rendezetten állnak majd a rendelkezésünkre.
 • Címkék:

  webszerkesztés weblap webfejlesztés honlap link flash html webanalitika Google Analytics
misi890 - 13 éve

5* ment nagyon jó [harminc karakter ...]

Csabiati_84 - 14 éve, 4 hónapja

Profi szintű videók, jó általános összefoglalója a témának a teljes sorozat.
Köszönöm!

Tina86 - 15 éve, 3 hónapja

Szerintem is nagyon jó és hasznos
Sok olyan infót kaptam, ami jól jön.
Köszönöm!

tomi6230i - 15 éve, 3 hónapja

jók a videók
végignéztem az egész sorozatot