Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan optimalizáljuk weblapunkat? 1.rész,Technológiák, kulcsszavak, linkek

Készítette: dbogschutz
2008. november 22. 14:58:09 - 10202 megtekintés
 • Weboldal fejlesztésénél legtöbbször a fejlesztőcégek beleesnek abba a hibába, hogy tulajdonképpen nem figyelnek azokra a hatékonysági tényezőkre, amik későbbiekben gyakorlatilag a weboldalnak a profitját illetve hasznát fogja termelni.
 • A keresőoptimalizálás alapjai

  Az online marketing és a webfejlesztés között nagy a különbség, utóbbinál technikailag kell, hogy tökéleteset alkossanak, a marketingnek a hatékonyság a fontos. Két csoportra bonthatjuk a tényezőket, az egyik a keresőoptimalizálás, a másik az ergonómia, hogy a felhasználó mennyire tudja jól kezelni a felületet.
  Elsőként három rétegre lehet szétbontani a keresőoptimalizálást: a helyes technológia a legfontosabb dolgok egyike. Divatos a flashes vagy frame-es oldalak alkalmazása, ami használható és jó megoldás, de optimalizálás szempontjából nehézkes. Jelen esetben a Google-ról beszélünk és ez az egyeduralkodó kereső, így a többi keresővel lényegtelen foglalkozni. A jól bevált html, css alapokon érdemes megmaradni flashnél. Frame-es oldalaknál is hasonlóak az akadályok, a keresőpókok olyan háznak látják az ilyen oldalakat, amelynek nincs oldala.
  A második legfontosabb dolog a helyes kulcsszavak használata, és ehhez nagy körültekintés szükséges, hiszen le kell tesztelni, hogy a felhasználók valóban használják-e, illetve túl általános keresőszavakat alkalmazva beleeshetünk abba a hibába, hogy konkurens oldalakat talál meg a böngésző. Gyakorlatilag a Google első három találati oldalát szokták megnézni a felhasználók, ennek 70%-a nézi meg az első oldalt, a maradék 20 az első kettőt, a maradék pedig az első hármat. Szűkítsük a kulcsszavakat és keresőkifejezéseket a tevékenységünkhöz illően.
  A harmadik fontos dolog a linkkapcsolatok építése. Egy kereső annál hasznosabbnak ítél egy oldalt, minél több helyről megtalálható, ezért a linkkapcsolatokat kell és szükséges fejleszteni. Itthon ezt kevesen csinálják tudatosan, de hatékonyság szempontjából fontos. Egyirányú linkkapcsolatnak nevezzük, amikor beregisztrálunk katalógusokba az oldalunkat, kétirányú kapcsolatnak pedig hosszú távon pozitív hatású, mikor társcégekkel linkcsere épül ki.
 • Címkék:

  webszerkesztés weblap webfejlesztés honlap link flash html keresőmotor keresőoptimalizálás
JInging - 15 éve, 5 hónapja

Írtóra hasznos

ZeroCool.hu - 15 éve, 7 hónapja

Igen, egyetértünk! Várjuk folyamatosan a többit!

puli122 - 15 éve, 8 hónapja

Köszi! Nagyon hasznos, várom a többit :-)