Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan optimalizáljuk weblapunkat? 2. rész, Weblap ergonómia

Készítette: dbogschutz
2009. február 11. 10:49:19 - 7468 megtekintés
 • Megfelelő weblap ergonómia kialakításával érhetjük el azt, hogy ha a felhasználók már megtaláltak az oldalunkat, akkor ott is maradjanak, és ne rettenjenek meg a rossz weblap felépítéstől.
 • A weboldalak helyes ergonómiája

  Elsődleges szempont az átláthatóság, illetve az alegységek elrendezése. Akkor átlátható az oldal, ha olvasás nélkül, végiggörgetve már tudja az ember, mit hol talál meg. Próbáljunk minél felhasználóbarátabb oldalt készíteni.
  Fontos, hogy a segítséget könnyen megtalálják az érdeklődők. A Gyakran Ismételt Kérdések lényeges, ami kifogáskezelésnek is használható. Fontos segítség az oldaltérkép, illetve a belső kereső. A keresett tartalomhoz hasonló dolgok is alá lehetnek linkelve.
  A nyitóoldal használata sem túl optimális, valamint fontos, hogy különböző dolgokat miképp helyezünk el, tehát balról jobbra haladva kell felépíteni egy oldalt. A segítség linkeket a jobb felső negyedben kell elhelyezni. Tipikus hiba a megfelelő információk hiánya, cég esetében telefon, fax, tehát adjunk meg minden elérhetőséget egy weboldalon.
 • Címkék:

  webszerkesztés weblap webfejlesztés honlap link flash html keresőmotor keresőoptimalizálás
JInging - 15 éve, 3 hónapja

Ahogy az előzőn is írtam nagyon hasnos

hgabor - 15 éve, 3 hónapja

barátok közt websiteXDXD:P:P