Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Alak, forma precíz kivágása, másolása

Készítette: ryncaise
2010. április 29. 19:49:21 - 17697 megtekintés
  • A lasszó kijelölőeszköz segítségével a kinagyított képből, nagy pontossággal másolhatunk ki formákat.
  • Amire szükségünk lesz

    Gimp
  • Alak, forma precíz kivágása

    Nyissunk meg egy fotót, nagyítsuk fel a képet, majd a Lasszó eszközzel kezdjük el pontosan kivágni azt a részletet, amit ki szeretnénk másolni. Minél nagyobb a nagyítás, annál pontosabban vághatjuk ki a formát. Kivágás után másoljuk át egy átlátszó hátterű lapra.
  • Címkék:

    gimp másolás kivágás kép
ryncaise - 10 éve, 7 hónapja

Nos! amikor mented, írd be a formátumot, pl.: zzz.jpg!
A Kivágott részt másolod, majd egy adott háttérbe, tetszőlegesen beilleszted. Ehhez, nyitsz egy új munkaablakot, berakod a hátteredet, és oda illeszted be, vonszolással a helyére teszed, majd a kép rögzítésével, véglegesíted.

mckocka - 10 éve, 7 hónapja

volna 2 kérdésem 1 nekem mért nem JPG fálj ként menti el és hogy lehet be álítani ? második kérdésem az lenne hogy és ha másféle háttért szeretnék be rakni ? akkor azt hogy kell saját háttért rakni ?

salkis - 13 éve

Amúgy nagyításhoz nem kell a nagyító eszközt használni! Csak nyomja meg a +-t! Tehát egyszer vagy többször a + gombot. Távolításhoz pedig a - (mínusz) gombbal!

TothGyuri - 13 éve, 1 hónapja

Chopi! Akkor Te mutasd be, hogy útvonalakkal hogy kell ilyet csinálni!
Köszi!

ryncaise - 13 éve, 7 hónapja

Szia Chopi!
Jó a meglátásod a hozzászólásod minkét részében!
A Gimp valóban többet tud, mint amennyit én tudok róla, és mint egyszerű elektronikai műszerész, valóban nem használom "komolyabb" dolgokra! Ugyanis nincs rá szükségem! A videóim inkább arról szólnak, amit a második részben írtál! Van egy jó kis program, ingyen, magyarul, ami már nem kisiskolásoknak való firkaprogi! Még akkor is, ha néhány photoshop-ost ez zavar! És bevallom őszintén, az útvonaltervezőt nem, vagy alig használom! Azért, amire nekem kell a Gimp, ahhoz elég amit tudok.
A lényeg tényleg inkább a figyelem felkeltése lett volna, és ha már csak egy embernek mutattam valamit, ami jól jött neki, már akkor megérte! Az útvonaltervezésről, viszont szívesen látnék tutorialokat, magyar nyelven! Köszi a hsz-t!