Keresés Kategóriák Kedvencek

Ubuntu 9.04 tippek és trükkök - 1. rész

Készítette: adamsyel
2010. november 27. 11:57:12 - 5161 megtekintés
 • Ebben a videósorozatban egy nagyon jó operációs rendszert, az Ubuntu Linuxot fogom bemutatni. Tippeket és trükköket mutatok a használatához.
 • Amire szükségünk van

  számítógép
 • Ubuntu 9.04 tippek és trükkök

  Írjuk be a böngészőbe: ubuntu 9.04
  A program ingyenesen letölthető.
 • Címkék:

  ubuntu linux operációs rendszer számítástechnika
ckarcsi - 12 éve, 10 hónapja

Hali !
Az Ubuntu 7.04-től telepíthető Xp alá mert tartalmaz egy wubi-t,ami segít a telepítésben.Anélkül teszi fel ,hogy formatálni kéne a C lemezt.Csak meg kell megadni, hogy hány gigát szánsz rá,én 10-et szoktam.Valamint kér egy jelszót a rendszergazdai jogokhoz,ez amit akarsz.Telepíti,újraindítja és egy fekete képernyő jön be fehér betűkkel ahol választhatunk melyikkel akarunk dolgozni.Nyíllal kiválasztjuk és enter.Ilyen beépített wubi van az Xubuntuban - Linux Mint11(katya)-Linux XP-ben is.Ha nincs türelmünk hozzá a programok törlésénél megkeressük és 2 másodperc alatt letörli.Így megmarad háborítatlanul az XP.Bátrabbak formatálnak egy helyet a C lemezen( particionáló programmal)+egy backup programmal mentik a Windows-t és oda bármely Linux feltelepíthető.
Aki régebbi verziót választ az jól gondolja meg a frissítést amit a rendszer ajánl,mert nálam a xubuntu 8-as örömében ,hogy engedélyeztem ( 256 frissítést talált) + 3 GB-ot telepített ami így már 6 GB lett és 10.1-es Ububtu vált belőle,de nem kinézetre..A még bátrabbak az egész C lemezt törölhetik és oda rakják fel.
Mindent ugyan úgy be lehet állítani mint az XP-ben,csak nem ott vannak a gombok,nem úgy hívják stb.
Mintha Sony telefon után Samsug-ot veszel + alapból nem szólnak a zenék,nem megy a videó a you tub-on és a gépen sem.Ezt mind párbeszéd ablakokon keresztül kell intézni mert nem tartalmazza a Linux ezeket.
Szóval kell hozzá türelem.

ismeretlen - 12 éve, 10 hónapja

Hallod miért xpd van?
kb semmi hasznosat nem mondtál, és nem mutattál ubuntu indítót képernyőt pedig azért az nem lett volna rosz
Hajhrá remélem lesz ez jobb is

misi890 - 13 éve, 5 hónapja

hajrá ja kéne olyan hogyan futtassak játékokat

adamsyel - 13 éve, 5 hónapja

de, ugy is lehet. Amugy ezt a videot azthiszem törölni fogom és ujrakezdem a videoim forgatását, mert eddig egy se sikerült valami fényesen és sok valamit el is hibáztam. Főleg, hogy mennyi helyen csúszott a hang

misi890 - 13 éve, 5 hónapja

ja és még egy "Az Ubuntu egy ingyenes program" Nem inkább oprendszer?