Keresés Kategóriák Kedvencek

Programozás Pascalban: Megjegyzések használata

Készítette: FlamingClaw
2009. július 3. 02:26:05 - 4458 megtekintés
 • Az alábbi tippben megtudjuk, mik is azok a kommentek, hogyan használhatjuk őket, illetve továbbfejlesztjük a sablonfájlunkat.
 • Amire szükségünk lesz

  Pascal
 • Megjegyzések használata Pascalban

  A programon belül bárhol elhelyezhetünk megjegyzéseket, ami olvashatóbbá teszi a programunkat, és később könnyebben módosíthatunk bármit.
  Vagy a kapcsos zárójelek közötti szöveget használjuk megjegyzésekre, vagy két zárójel és két csillag közé írhatunk tetszőleges szöveget, ami akár több sorból is állhat.
  Ha a program elejére írunk megjegyzést, akkor beírhatjuk a feladatot, hogy mire jó az adott program. Gyakorlatilag megjegyzéseket bárhol elhelyezhetünk a programban, a fordító nem fogja ezeket figyelembe venni.
 • Címkék:

  számítástechnika pascal programozás
musician - 14 éve, 2 hónapja

oké köszönöm

FlamingClaw - 14 éve, 2 hónapja

"Ezeket a megjegyzéseket mindig az end. után kell írni vagy bárhova lehet?"
Természetesen bárhová.
A másik kérdésedre a válasz egészen egyszerű.
Azért nem látszik semmi a kimeneti ablakon mert a megjegyzések azoknak szolnak akik olvassák majd a programodat.Magyarul amikor valakinek oda adod a forrásfájlodat amit megirtál,ő szintén betölti az a forditójába és mielőtt futtatná elolvassa mit is csinál a program.Általában olvashatóbbá teszik a program egyes részeit (csak a programozók számára),és ha ugy érzed hogy van olyan rész ami nehezen megérthető akkor azt kommentálod magadnak vagy másoknak.De ezt nem lehet látni a konzol ablakon,sőt forditáskor még a forditó is figyelmen kivűl hagyja ha az nem neki szóló fordítási direktiva.

musician - 14 éve, 2 hónapja

Szia!
Ezeket a megjegyzéseket mindig az end. után kell írni vagy bárhova lehet? És a videóban nem minden kátszik teljesen mert ugye nem közelítesz rá. Én beírtam ugyanúgy end után kapcsos zárójelek közé a szöveget de amikor lefuttatom nem jelzi ki. Bocs hogyha én értettem félre valamit mert kemény 2 napja Pascalozok