Keresés Kategóriák Kedvencek

Koktél eszközök bemutatása: Mixertanfolyam - 1. rész

Készítette: Mixersuli
2008. november 16. 13:32:03 - 17453 megtekintés
 • Többrészes mixertanfolyam sorozatunkban a standard koktélok elkészítését és tálalását követhetjük nyomon.
 • Milyen eszközök kellenek a koktélkészítéshez?

  A koktélok elkészítéséhez szükséges eszközöket mutatjuk be. Az első egy Boston shaker, ami egy fém tartályból és egy üveg keverőpohárból áll össze. Beletöltjük az italokat, a jeget, összecsúsztatjuk és összekeverjük speciális mozdulatokkal.
  A törőfával a citrusféléket kell összetörni. A fűszerreszelővel pl. szerecsendiót reszelhetünk. A mércével a pontos mennyiségeket tudjuk kimérni. A spirálszűrővel tudjuk kitölteni az italt, hogy csak az ital kerül a koktélospohárba.
  A jégcsipesszel akár a gyümölcsöket is megfoghatjuk, nem csak a jeget. A citromfacsaró értelemszerűen citromfacsarásra alkalmas. Ennek van egy másik változata is. A koktélospohár is nélkülözhetetlen mindehhez.
  A fűszereket italok ízesítésére használjuk.
  Van olyan koktél, ami friss gyümölcsből készül, amit a blender segítségével facsarunk, de a háztartási turmixgép is alkalmas erre.
 • Címkék:

  mixer koktél ital alkohol
Seres95 - 13 éve

Szia! csak egy kérdésem lenne ,még pedig hogy milyen rumot használsz a a legjobb! colada-hoz? mi a neve annak a fajta rumnak?

mseniko - 13 éve, 6 hónapja

tényleg az a neved h szmorocsik péter

AkosKovacs - 14 éve

bocs mivan akkor ha nekem nem Boszton sékerem van???ugye semmi??

hunostor - 14 éve, 5 hónapja

Had vitázzak! Gueszka-nak nincs igaza, Magyarországon vagyunk és magyarok. Saját nyelvünk kiejtésünk van, nem kell feltétlenül mások nyelvét majmolnunk.

Mixersuli - 14 éve, 5 hónapja

Szia!
A legáltalánosabb izesitők amiket használunk angostura bitter, worchestershire szósz, orange bitter, tabasco, méz, cukor, citromlé, limelé, stb.. és ezen felül még sok sok mindent. Szivesen leirom de hol kezdjem? Sok mindent lehetne még leirni ami nincs fent a videókon de nem ez a cél hanem kis otthoni koktélozás és kedvcsinálás. Ha jobban megtetszett és szeretnél ezzel foglalkozni vagy mélyebben belemenni a témába szivesen látunk egy tanfolyamon. Vagy irj egy mailt és konkrét dolgokra is szivesen válaszolok.Örülök, hogy tetszenek a videók és további j koktélozást kivánok .Üdv MP