Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan szerkesszünk hangot az ingyenes Audacity segítségével?

Készítette: Textmanus
2008. június 19. 20:41:28 - 23252 megtekintés
  • Az ingyenes és sokrétű Auidacity névre hallgató hangszerkesztő program rejtelmeibe tekinthetünk be az alábbi tipp segítségével.
  • Amire szükségünk lesz

    Audacity
  • Az Audacity alapjai

    Töltsük le a programot az alábbi címről: http://audacity.sourceforge.net, majd telepítsük fel gépünkre. A programmal tudunk hangot torzítani, effektezni, hangokat egymásra másolni és egymásba fűzni, hangba másikat beleszúrni. A hangot természetesen tudjuk erősíteni, halkítani és felvenni is, amivel később tudunk dolgozni a programban.
  • Címkék:

    audacity hang zene audio hangszerkesztés manipulálás létrehozás
Lysandeer - 12 éve, 9 hónapja

Tetszik ez a videó, bár jobban örültem volna ha konkrét dolgokat mutattál volna meg

horgosii - 13 éve, 6 hónapja

Szervusztok!
Úgy két hónapja megint jó volt az Audacity,
de ma amikor a File/ export selection Mp3-ra kattintok, a következő üzenet jelenik meg: Export Mp3
You must obtain lame-enc.dll separately, by downlanding the Lame Mp3 encoder, and the locate this file for audacity.
Aztán amikor a Would you like to locata lame enc-dll now? kérdésre az igen-re kattintok,megjelenik a Where is lame enc.dll fejlécű képernyő, benne Fájlnév: lame-enc.
a megnyitásra kattintva: jön az újabb kis képernyő, message: Could not open Mp3 encoding library!
Na most mit tegyek? Ha valaki tud és akar, kérem segítsen azzal hogy leírja a teendőket!
Imre

mugen - 13 éve, 8 hónapja

nem audiacity, hanem audacity a program neve! a plugin-t pedig plágin-nek ejtjük!

horgosii - 13 éve, 9 hónapja

Használom az Audacity-t évek óta, de nem én telepítettem. (elég béna vagyok a Pc-hez, nem áll rá az agyam) Most a gépindulásnál az Xp visszalépett egy két évvel ezelőtti beállításra és csak az egyik sávot veszi az Audacity normális kivezérléssel, a másik a jobb sáv, a kivezérlésjelző szerint csak minimális kivezérlést kap. Irodalmat digitalizálok már évek óta a Kossuth és Bartók rádiókról, és hangoskönyveket írok ki magamnak CD-k re. Most az MP4 lejátszón, csak az egyik oldal szól.
Hogyan tudom beállítani az Audacityn azt hogy monóban vegyen fel és konvertáljon Mp3-ba, vagy mindkét hangsávot azonos kivezérléssel vegye fel?
Az is érdekelne hogy mivel a rádiók hangtárában eleve Mp3 felvételeket találok, kell-e valójában konvertálnom az Audacity-vel a fájlt Mp3-ba? Csak az a probléma, hogy mindenképpen szerkesztenem kell, mert egész óra műsor van a rádiók fájl-aiban és ha nem akarom felvenni az elején a híreket és a vége után a következő műsort ami az egy adott órába még benne van, az elejét és a végét ki kell vágnom, ahhoz pedig mindenképpen kell valami szerkesztő program? Mondjuk eddig az Audacity tökéletesen bevált.

üdv! Imre

FsR - 14 éve, 7 hónapja

Magyarul, aki nem tudná: http://audacity.sourceforge.net/?lang=hu