Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan szerkesszünk hangot az ingyenes Audacity segítségével? 2. rész

Készítette: Textmanus
2008. június 27. 08:08:53 - 14719 megtekintés
 • Az alábbi tippből megtudhatjuk, miképp tudunk néhány egyszerű trükk segítségével változtatni a hangfájlon az Audacity segítségével.
 • Amire szükségünk lesz

  Audacity
 • Néhány hangmódosítási tipp

  Nyissuk meg a módosítani kívánt hangfájlt, láthatjuk, hogy a hangot hullám formájában jeleníti meg. Ha ki szeretnénk vágni egy részt, egyszerűen jelöljük ki és törlődik az adott kijelölt hangrész. A hanghullámot megváltoztathatjuk a General/Chirp menüpontnál, ahol adjuk meg a frekvencia tartományt és máris kapunk egy sípoló hangot, amivel pl. a káromkodásokat ki tudjuk szűrni.
  Hangot mélyíteni az Effect menüpontnál, a hangmagasság változtatása fülnél tudunk, a csúszkát balra vagy jobbra húzva tudjuk változtatni a hangot. A hangot természetesen magasíthatjuk is.
 • Címkék:

  audacity hangszerkesztés hangmanipulálás
rettop - 12 éve, 8 hónapja

Sziasztok ! Az lenne a kérdésem , hogyan lehet beállítani az Audacity 1.3 at, hogy ne legyen visszhangos a felvétel ? A bemeneti jelszint szabályozásával hiába próbálkozom , teljesen vissza kell venni , hogy ne gerjedjen . Ekkor azonban nagyon halk lesz a felvett hang . Köszi a segítséget !

musician - 14 éve, 3 hónapja

Hello!
Ha valaki tudna segíteni abban hogy hallottam hogy ezzel a programmal be lehet állítani hogy alapból a gépen lévő dolgokat vegye fel tehát valahogy rákötni a hangkártyára de nekem nem sikerül!PLS ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!

isti861 - 15 éve, 3 hónapja

ha mp3 formátumba szeretnéd menteni a hangot , elvileg kér egy .dll fájlt az exportálásnál ... ami az emlékeim szerint lame_enc.dll a neve .. ezt a fájlt ha fenn van a winamp lejátszod annak a mappájából ki tudod keresni téhát mentés file/exportálás/ ki választod az mp3 formátumot . ekkor kéri ezt a dll fájlt te megkeresed a winamp mappájában ha meg van rá kattintasz . és már menti is ..

Textmanus - 15 éve, 5 hónapja

Szia, ha egy fájlt ki akarsz menteni, kizárólag exportal tudod mp3-ba, az exportnál ki tudod választani a neked kedvező hangformátumot is. Ha ezt tetted, akkor esetleg keresgélj valami plugint, ami jó hozzá. Esetleg a médiaplayeredben lehet a gond vagy vaalmi kodek problémád van.

Tantobacsi - 15 éve, 5 hónapja

Szia Textmanus!
Segítséget szeretnék kérni tőled! Felvettem egy szöveget a Windows hangrögzítőjével (wav file), mivel hirtelen nem volt más. Aztán rábukkantam az Audacity-re. Beolvastam a fenti file-t, csináltam vele ezt-azt, majd le akartam menteni mp3 formátumba. A kiírás szerint ez sikerült is, de a Windows Media Player lejátszás esetén azt írja ki, hogy nem támogatja ezt a file-típust, vagy azt a programot, ami ezt konvertálta. A jövőben igen fontos lenne, hogy egy ilyen programmal tudjak ügyeskedni, ezért kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszi:
Sarvajcz Tamás
E-mail: sarvajcz.tamas@gmail.com