Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan maszkoljunk a Sony Vegas segítségével?

Készítette: SPARKIEONE
2008. június 10. 18:13:46 - 15879 megtekintés
 • Az alábbi tippből megtudhatjuk, miképpen lehet egyszerűen használni a maszkolást a Sony Vegas programban.
 • Amire szükségünk lesz

  Sony Vegas
 • Maszkoljunk gyorsan

  Válasszuk ki a maszkolni kívánt képet vagy videót. Döntsük el, a kép melyik részét szeretnénk maszkolni. Kattintsunk az Event panre, kapcsoljuk be alul a maszk opciót, az Encore creation toolra kattintva rajzoljuk körbe amit maszkolni szeretnénk. Nem baj, ha pontatlan, később lehet korrigálni. Ha javítani szeretnénk a kivágás szélein, kattintsunk a Feeder type-ra, válasszuk az out-ot, majd a feeder százalékát állítsuk át számunkra megfelelőre.
  Ha az eredeti képet megduplázzuk és egymás alá húzzuk, majd az első képet állítsuk át fekete-fehérre, majd cseréljük meg a képeket. Ekkor a háttér fekete-fehér lett, a kijelölt rész pedig színes maradt.
 • Címkék:

  vegas videó videovágás sony video videoszerkesztés maszkolás
keki6909 - 12 éve, 2 hónapja

üdv.ki maszkolta egy szöveget a videóból.kérdés-a kitörölt részt nem lehetne színezni?mivel fekete maradt a kimaszkolt rész.kösz.

DanielRock - 14 éve, 9 hónapja

érdekes hogy lehet ilyet is csinálni, csak az a gond hogy én ezt megcsinálom gimp-el sokkal kevesebb idő alatt, meg pontosabban. Úgy lenne jó, ha videóval együtt mozogna

SPARKIEONE - 15 éve, 3 hónapja

Meglehet nagyon egyszerüen csinálni csak kell egy beépülő progi cs-hez mirv demotool a neve.
www.style-productions.net innen le tod tölteni legális ingyenesen használható program.A lényeg hogy zöld környezetet kell beállitani és modelljeid normális szinünek hagyni,majd kiveszel egy demot hogy sétál a modell.majd ezután a létrejövő videot betöltöd after fx-ben ahol a keylight nevü effektel megtod csinálni hogy a zöld részt kivegye és csak a karakter mozgása látszódjon.Erről lehet hogy lesz majd videotutoriál.Greenscreen nagyjából,tudod amikor az emberkék egy zöld függöny elött ugrálnak és majd az igazi filmben mögéjük kerül a többi látványelem.remélem birtam segiteni.Sok sikert

Ui:A style prod-on vannak mirv-es videotutoriálok amik segitenek majd eligazodni

emirsan - 15 éve, 3 hónapja

Szia

Tényleg jó dolog ez.

Viszont olvasom hogy a videónál körbe kéne vágni az összes kockát ha pl Counter-Strike) 1 olyat szeretnénk hogy megy a fekete háttér + a szöveg és mondjuk 1 karakter előbukkan és sétál kifele vagy szembe velünk, szóval ahogy kiszedted a vidiből.
Vagy ez jóval bonyolultabb?

Ha esetleg értesz ilyenhez 1 emailben letudnád nekem írni?

JInging - 15 éve, 5 hónapja

király